Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Stäng detta meddelande för att godkänna. Läs mer.

OK
Erbjudande Från

Om Gone Camping

Gone Camping är ett reseprogram med campingsemestern i fokus. Du ser det på söndagar 17.05 på TV8. Alla avsnitt hittar samt extramterial och specialavsnitt hittar du också här på Camping.se och på Youtube.com.

Ett bra reseprogram ska skapa lust hos tittaren att vilja prova själv. Känslan ”wow – det hade jag inte tänkt på att man kan göra” bör infinna sig i tv-soffan. Och det är precis det som är målet  med Gone Camping. Du får avgöra om vi har lyckats.

Martin Örnroth Gone Camping

Programledaren - en sann globetrotter

I programserien Gone Camping är det Martin Örnroth, som du tidigare sett i TV4:s reseprogram När & Fjärran, som tar husbilen och husvagnen och ger sig ut på Sveriges vägar. Genom att resa från campingplats till campingplats och utforska omgivningarna skildras campinglivet och Semestersverige på ett helt nytt sätt. Martin Örnroth är såklart ingen novis när det kommer till att resa. Tvärtom har han besökt jordens samtliga kontinenter, inklusive Antarktis.

Så hur upplevde han en campingresa i Sverige? 

– Det kommer att kännas i programmen att husbilen och husvagnen blev som ett redskap för oss för att få uppleva spännande saker. När man väljer campingboendet blir hela Sverige till en stor upplevelsemeny. Det är bara att välja och vraka, säger Martin Örnroth.

Alla sorters semesteräventyr på film

Och det har de verkligen gjort – de har bland annat kokat egna polkagrisar i Gränna, provat surströmming på Ulvön, byggt en timmerflotte och drivit längs Klarälven, cyklat dressin och snorklat med gäddor i Ulvsjön. De tar även ett kliv ner i Europa. I Tyskland reser de till Rhen- och Moseldalen, de cyklar längs Bodensjön och besöker blomsterön Mainau. Och i Italien går färden genom Toscana med stopp på bland annat ett 1 000 år gammalt kloster.

Det där med att kunna stanna till när man vill är ytterligare en av campingsemesterns fördelar. Man hittar många nya spännande platser under resans gång – platser man kanske aldrig skulle upptäcka annars.

Låt dig inspireras till max

Så låt dig inspireras till en spännande campingsemester. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så är du säker på att du inte missar något.

Campingplatser i Gone Camping

Martin Örnroths tre höjdare i Gone Camping

Besök på Saltkråkan

”Ön heter egentligen Norröra och ligger i Stockholms norra skärgård. Hit åkte jag med min dotter. Vi vandrade runt tillsammans med en guide som pekade ut kända platser ur tv-serien. Och visst kände man igen sig bland sjöbodarna och bryggorna. Det var som en déjà vu från barndomen. Och det är inte helt fel att få göra bomben från Melkers brygga.”

 

Vandra längs Vasaloppsleden

”Vasaloppet är ett av Sveriges mest kända sportevenemang. Och alla har väl sett starten någon gång på tv. Det var väldigt underligt att se land-skapet i sommarskrud. Jag vandrade en bit av leden som i sin helhet är 9 mil lång. Kul att till fots gå igenom Oxberg och Risberg och se rören, där blåbärssoppan pumpas fram till vätskestationerna, sticka fram ur husväggarna.”

Skärmflygning i Kåseberga

”Detta var väldigt häftigt. Kåseberga ligger mycket vackert på Österlen, alldeles vid havet. Och att i tystnaden, högt upp, glida fram över landskapet var fantastiskt. Jag är egentligen rädd för höjder så att jag utsätter mig för sådant här är lite underligt. Men jag hade en pilot med mig där uppe.”

 

Fakta om Martin Örnroth

Född: 1967

Familj: Fru och dotter

Tv-erfarenhet: Programledare i både SVT och TV4. Var producent och reporter på reseprogrammet När & Fjärran i TV4. Idag arbetar Martin som affärsområdeschef på Silverbullet Film.

Gone Camping-appen
gone-camping-app

Gone Camping-appen

Nu finns reseprogrammet Gone Camping också som en app. Här kan du bland annat se alla program och få en notis så fort ett nytt program publiceras. Ladda gärna ner i App Store eller Google Play.

Besök oss på Facebook
Om Gone Camping

Vi som står bakom

Gone Camping är ett samarbetsprojekt mellan HRF - Husvagnsbranschens Riksförbund och SCR Svensk Camping.

Annonser
Tipsa en vän