Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Stäng detta meddelande för att godkänna. Läs mer.

OK
Blinier – ryska plättar
Erbjudande Från

Blinier – ryska plättar

I Val de Vell i Champagne, Frankrike lagar Martin Örnroth Blinier - Ryska plättar på grillen. Plättarna serveras tillsammans med röd och svart kaviar, creme fraiche och citron.
Se programmet här

Blinier – ryska plättar
Recept: Martin Örnroth

Ingredienser (4 pers).
3 dl mjölk
1 paket jäst, (50 g)
2 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 krm salt
50 gram smör

Till servering:
Röd och svart kaviar
crème fraiche
röd lök
citron

Gör så här:
Börjar med att värma mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt sedan båda mjölsorterna och vispa till en jämn smet. Dela äggen i gula och vita och vispa ner gulorna och salt. Låt smeten stå framme och jäsa under bakduk i 45 minuter.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner smör och vitor i den jästa smeten.

Grädda i blinipanna på medelvärme. Vänd efter någon minut och grädda också andra sidan. Servera direkt med kaviar, en klick crème fraiche, hackad lök och citron.

Boka nu

Boka nu

Klicka här
Besök oss på Facebook
Annonser
Tipsa en vän