Blinier – ryska plättar
Erbjudande Från

Blinier – ryska plättar

I Val de Vell i Champagne, Frankrike lagar Martin Örnroth Blinier - Ryska plättar på grillen. Plättarna serveras tillsammans med röd och svart kaviar, creme fraiche och citron.
Se programmet här

Blinier – ryska plättar
Recept: Martin Örnroth

Ingredienser (4 pers).
3 dl mjölk
1 paket jäst, (50 g)
2 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 krm salt
50 gram smör

Till servering:
Röd och svart kaviar
crème fraiche
röd lök
citron

Gör så här:
Börjar med att värma mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt sedan båda mjölsorterna och vispa till en jämn smet. Dela äggen i gula och vita och vispa ner gulorna och salt. Låt smeten stå framme och jäsa under bakduk i 45 minuter.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner smör och vitor i den jästa smeten.

Grädda i blinipanna på medelvärme. Vänd efter någon minut och grädda också andra sidan. Servera direkt med kaviar, en klick crème fraiche, hackad lök och citron.

Annonser
Tipsa en vän
Logga in