Blinier – ryska plättar
Erbjudande Från

Blinier – ryska plättar

I Val de Vell i Champagne, Frankrike lagar Martin Örnroth Blinier - Ryska plättar på grillen. Plättarna serveras tillsammans med röd och svart kaviar, creme fraiche och citron.
Se programmet här

Blinier – ryska plättar
Recept: Martin Örnroth

Ingredienser (4 pers).
3 dl mjölk
1 paket jäst, (50 g)
2 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 krm salt
50 gram smör

Till servering:
Röd och svart kaviar
crème fraiche
röd lök
citron

Gör så här:
Börjar med att värma mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt sedan båda mjölsorterna och vispa till en jämn smet. Dela äggen i gula och vita och vispa ner gulorna och salt. Låt smeten stå framme och jäsa under bakduk i 45 minuter.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner smör och vitor i den jästa smeten.

Grädda i blinipanna på medelvärme. Vänd efter någon minut och grädda också andra sidan. Servera direkt med kaviar, en klick crème fraiche, hackad lök och citron.

Gone Camping-appen
gone-camping-app

Premiär för Gone Camping-appen

Nu finns reseprogrammet Gone Camping också som en app. Här kan du bland annat se alla program, söka program via karta eller där du befinner dig och få en notis så fort ett nytt program publiceras. Ladda gärna ner i App Store eller Google Play.

Annons
Besök oss på Facebook
Sponsrade länkar
Om Gone Camping

Vi som står bakom

Gone Camping är ett samarbetsprojekt mellan HRF - Husvagnsbranschens Riksförbund och SCR Svensk Camping.

Annonser
Tipsa en vän
Logga in