Havtorn- och chokladmousse
Erbjudande Från

Havtorn- och chokladmousse

En god efterätt som är snabb att vispa ihop är chokladmousse som här kombineras med havtorn. I detta avsnitt av Gone Camping får vi hänga med till Bohuslän där vi får bland annat får följa med till en Havtornsodling.
Se programmet här

Havtorn- och chokladmousse
Recept: Martin Örnroth

Ingredienser (4 pers.)
2 dl havtorn, (går bra med frysta)
2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad, 70%
2 st äggulor
1 msk råsocker
ev en skvätt rom om så önskas

Gör så här:
Ta bort några bär för garnering och mosa därefter resten med en gaffel. Tillsätt råsocker och rör om. Bryt chokladen i en skål och låt den smälta i vattenbad. Vispa grädden hårt och blanda i de mosade havtornbären. Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd ner havtorngrädden i chokladsmeten. Klicka moussen i fyra koppar eller glas. Låt stå en timme i kylskåp före servering. Garnera med havtornbär innan du ställer fram dem.

Gone Camping-appen
gone-camping-app

Premiär för Gone Camping-appen

Nu finns reseprogrammet Gone Camping också som en app. Här kan du bland annat se alla program, söka program via karta eller där du befinner dig och få en notis så fort ett nytt program publiceras. Ladda gärna ner i App Store eller Google Play.

Annons
Besök oss på Facebook
Sponsrade länkar
Om Gone Camping

Vi som står bakom

Gone Camping är ett samarbetsprojekt mellan HRF - Husvagnsbranschens Riksförbund och SCR Svensk Camping.

Annonser
Tipsa en vän
Logga in