Havtorn- och chokladmousse
Erbjudande Från

Havtorn- och chokladmousse

En god efterätt som är snabb att vispa ihop är chokladmousse som här kombineras med havtorn. I detta avsnitt av Gone Camping får vi hänga med till Bohuslän där vi får bland annat får följa med till en Havtornsodling.
Se programmet här

Havtorn- och chokladmousse
Recept: Martin Örnroth

Ingredienser (4 pers.)
2 dl havtorn, (går bra med frysta)
2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad, 70%
2 st äggulor
1 msk råsocker
ev en skvätt rom om så önskas

Gör så här:
Ta bort några bär för garnering och mosa därefter resten med en gaffel. Tillsätt råsocker och rör om. Bryt chokladen i en skål och låt den smälta i vattenbad. Vispa grädden hårt och blanda i de mosade havtornbären. Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd ner havtorngrädden i chokladsmeten. Klicka moussen i fyra koppar eller glas. Låt stå en timme i kylskåp före servering. Garnera med havtornbär innan du ställer fram dem.

Annonser
Tipsa en vän
Logga in