Höstgryta med äpplemust
Erbjudande Från

Höstgryta med äpplemust

När Gone Camping beger sig ut på höstäventyr, blir det höstgryta med rotfrukter, fläskkarré och en härlig äppelmustsås. Grytan serveras tillsammans med potatismos.
Se programmet här

Höstgryta med äpplemust
Recept: Martin Örnroth

Ingredienser (4 pers.)
600 g tärnad fläskkarré
1 msk smör
1 msk olja
3 msk tomatpuré
10 steklökar
4 skivade vitlöksklyftor
1 tärnad morot
150 g tärnad rotselleri
1 tsk salt
3 dl äppelmust
1 köttbuljongtärning
2 grovt tärnade äpplen

Potatismos:
6-8 potatisar
1 krm salt
1 msk smör
1 dl mjölk

Gör så här:
Bryn köttet i omgångar i en mix av smör och olja i en het gryta. När det är klart, lägg tillbaka allt kött i grytan och tillsätt tomatpuré, lök, vitlök, morot, rotselleri och salt. Stek ytterligare 2 minuter under omrörning. Tärna två äpplen. Det ena får koka med från början medan det andra tillsätts 5 min innan allt är klart. Häll i must och tillsätt en buljongtärning (alt 1,5 msk konc fond). Sätt på locket och låt puttra på låg värme i 45-60 min och servera med potatismos.

Annonser
Tipsa en vän
Logga in