Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Stäng detta meddelande för att godkänna. Läs mer.

OK
Erbjudande Från

Karljohanssvamprisotto

I Slovenien bjuder Martin Örnroth på svamprisotto med karljohanssvamp. Han beger sig till Skocjanske – Europas mäktigaste grottsystem och testar MTB i Ingemar Stenmarks favoritbackar.

Recept:
Martin Örnroth

Ingredienser för 4 personer:

50 gr torkad Karljohanssvamp
5 dl varmt vatten
5 dl hönsbuljong
2 dl vitt vin (gärna Malvasia)
5 schalottenlökar
3 msk olivolja
3 dl risottoris
1 dl finstrimlad persilja
2 dl riven parmesan

Gör så här:
Lägg svampen i en skål, häll på vattnet och låt stå i 30 min tills svampen blivit mjuk. Ta upp svampen (behåll vätskan) och skär den i mindre delar. (Spara några fina till garneringen som steks i lite olivolja och sedan får rinna av på hushållspapper).

Blanda svampvätskan med buljongen och vinet. Koka upp och håll varmt.

Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i oljan i en gryta under omröring utan att de tar färg. Tillsätt riset och låt fräsa med under ca 1 minut under omröring.

Häll på hälften av buljongen och koka riset på svag värme. Rör om då och då.

Boka nu

Boka nu

Klicka här
Besök oss på Facebook
Annonser
Tipsa en vän