Svenska Arrow
Erbjudande Från

Tryffelomelett

I Kroatien följer Martin Örnroth med på tryffeljakt. Jakten resulterade i ett par tryfflar och det är just två av dessa som bli huvudingrediens i receptet när Martin bjuder på tryffelomelett.

Tryffelomelett
Recept: Martin Örnroth

Ingredienser för 2 personer
1-2 svarta tryfflar (spara en lite bit till garnering)
4 ägg
2 msk olivolja
0,5 dl parmesan
Salt
Peppar

Gör så här:
Börja med att knäcka äggen i en skål och vispa upp lätt så att gula och vita blandar sig. Riv därefter tryffeln med hjälp av ett rivjärn. Hetta upp grillen till mediumvärme, häll på ett par matskedar olivolja och häll på den rivna tryffeln. Låt den puttra i 2-3 min tills den börjar släppa ifrån sig sina härliga aromer.
Tillsätt äggsmeten och rör om så att ägg och tryffel blandar sig.
När blandningen har stelnat är det dags att riva över parmesan.

Tips! Vill du sätta extra smak på äggen kan du låta dem ligga tillsammans med tryffeln ett eller två dygn i en glasburk med lite hushållspapper. Då drar äggen åt sig smaken från svampen.

Gone Camping-appen
gone-camping-app

Gone Camping-appen

Nu finns reseprogrammet Gone Camping också som en app. Här kan du bland annat se alla program och få en notis så fort ett nytt program publiceras. Ladda gärna ner i App Store eller Google Play.

Besök oss på Facebook
Om Gone Camping

Vi som står bakom

Gone Camping är ett samarbetsprojekt mellan HRF - Husvagnsbranschens Riksförbund och SCR Svensk Camping.

Annonser
Tipsa en vän
Logga in