Erbjudande Från

Lammburgare med chévreröra

I del 4/10 av Gone Camping grillar Martin Örnroth lammburgare, med färsk basilika och vitlök. Detta serveras med en medelhavssallad och grillad zuccini och en cévreröra. I detta avsnittet får vi också följa med när Martin provar skärmflygning tillsamman med pilot bland annat.
Se programmet här

Lammburgare med chévreöra
Recept: Martin Örnroth

Ingredienser (4 pers)
400 g lammfärs
2 msk färsk basilika
1 pressad vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 zuccini
olivolja

Chévreröra
100 g fransk getost, chévre
1 dl lätt creme fraiche
1 krm svartpeppar

Till servering
4 skivor rostbröd
Körsbärstomater
Oliver
Ruccolasallad

Gör så här:
Arbeta ihop färs, basilika, vitlök, ägg, salt och peppar så att det blir smidig och forma till 4 burgare.

Mosa osten och blanda med lättcremefraiche och peppar

Skiva zuccinin, pensla med olivolja och grilla dem. Salta.

Pensla burgarna med olivolja och grilla dem ca 3 min på varje sida.

Servera på grillat rostbröd, toppa med zuccini och chévreröra. Garnera med körsbärstomater, oliver och ruccolasallad.

Annonser
Tipsa en vän
Logga in