Lax i folie med chili och citron med grillade grönsaker
Erbjudande Från

Lax i folie med chili och citron med grillade grönsaker

Gott och lättlagat blir det när Gone Camping åker till Norge. Här blir det Norsk fjordlax som tillsammans med chili, vitlök, citron och timjan tillagas i foliepaket på grillen och serveras med grillade grönsaker. 
Se programmet här

Lax i folie med chili och citron med grillade grönsaker
Recept: Martin Örnroth

Ingredienser (4 pers.)
4 portionsbitar laxfilet á150 gram
salt
citronpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk olivolja till folieformarna
1 spansk pepparfrukt
strimlat skal av 1 citron
1 dl timjan
3 msk citronsaft

Grönsakerna:
1 knippe grön sparris (250 gram)
5 små färska knipplökar
1 zuccini
3 msk olivolja
Flingsalt 

Gör så här:
Grind in fisken med salt, citronpeppar och vitlök. Lägg i oljade folieformar. Fördela urkärnad och finhackad pepparfrukt, citronskal och örter över fisken. Häll på citronsaften.

Vik ihop och lägg paketen på grillen. Låt puttra i ca 10 min eller tills laxen är klar. Har du en stektermometer är det lagom att plocka av fisken när den når 48-50 grader.

Bryt av nedre delen av sparrisen och dela den nedre delen på längden så blir den snabbare klar. Skala och dela lökarna. Tvätta zuccinin och hyvla den i långa skivor med en osthyvel. Pensla grönsakerna med olja och grilla dem ca 2 min, salta.

Ta av från grillen och servera med laxen.

Annonser
Tipsa en vän
Logga in