Grillad fläskfilé glaserad i rabarberchutney
Erbjudande Från

Grillad fläskfilé glaserad i rabarberchutney

I detta avsnitt av Gone Camping får vi följa med till Piteå där vi besöker Sveriges enda Rabarberi. Där införskaffas en rabarberchutney som senare används till kvällens middag. Det blir fläskfilé glaserad i rabarberchutney som serveras med ris och toppas med kärnor från granatäpple.
Se programmet här

Grillad fläskfilé glaserad i rabarberchutney
Recept: Martin Örnroth 

Ingredienser (5-6 pers)
800 g fläskfilé
2 tsk salt
1 msk grillkrydda
1 krm svartpeppar
1 krm chilipeppar
1 msk olivolja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
Rabarberchutney
1 Granatäpple
1 tsk Gurkmeja
Ris


Gör så här:
Skala och skär gul lök och vitlök i klyftor. Blanda med olja och samtliga kryddor till en marinad. Rensa fläskfilèn från hinnor och dela i fina bitar. Lägg i marinaden och blanda väl. Låt dra minst 2 timmar, men helst över natten.

Koka ris enligt anvisningar och tillsätt gurkmeja i vattnet innan uppkok.

Trä på grillspett och grilla, cirka 10 – 15 minuter. Värm upp rabarber-chutneyn och pensla över köttspetten, och låt dem sedan ligga på grillen ytterligare några minuter.

Lägg upp spett och ris på tallrik. Dela ett granatäpple, ta ut kärnorna och strö över dem på det färdiga riset.

Annonser
Tipsa en vän
Logga in