Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Stäng detta meddelande för att godkänna. Läs mer.

OK
Erbjudande Från

Caesarsallad med grillad lax

I avsnittet från Vemdalen testar Martin Örnroth familjeäventyret Finn 5 fall. Till middag serverar han ceasarsallad med grillad lax. Vi får tips om enkla genvägar och Martin avslöjar hemligheten bakom en lyckad caesarsallad.

Caesarsallad med lax
Recept: Martin Örnroth

Ingredienser för 4 personer
400-500 g romansallad, plockad och sköljd, ca 2-3 huvuden
1 påse krutonger
50 g parmesanost till garnering
1 pkt tärnad bacon
1 paket cocktailtomater
4 bitar laxfilé
olivolja
salt
svartpeppar

Till dressingen
3 sardellfiléer
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 tsk worcestershiresås
2 tsk vit fin vinäger
1 msk pressad citron
2 dl majonnäs
1 dl riven parmesanost
1-2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Hacka sardellerna. Blanda majonnäs, sardeller, senap, pressad vitlök, worcestersås, vinäger och pressad citron i en skål. Skölj och riv isär romansalladen och blanda med hälften av dressingen i skål.
Salta, peppra och gnid in laxfiléerna i olivolja. Grilla eller stek dem på grillen på båda sidor så att de får färg och låt sedan steka klart på lägre värme i ca 10 minuter.
Stek bacon knaprigt i en panna.
Lägg lax och bacon på salladsbädden. Strö över cocktailtomater, stekta baconkuber och riven/hyvlad parmesan. Toppa det hela med att ringla över lite av dressingen.

Boka nu

Boka nu

Klicka här
Besök oss på Facebook
Annonser
Tipsa en vän