Erbjudande Från

Grillade grönsaker med halloumi och couscous

I del 7/10 av Gone Campong lagar Martin Örnroth vegetariskt och grillar grönsaker med halloumi. Detta serveras med couscous och en kall yoghurtsås. I detta avsnittet har Martin rest till Värmland för att bland annat forsa ner för Klarälven och cykla dressin.
Se programmet här

Grillade grönsaker med halloumi och couscous
Recept: Martin Örnroth

Ingredienser (4 pers)

1 st grönsaksbuljongtärning alt. 1,5 msk buljungkoncentrat
4 dl vatten
2 dl couscous
0,5 dl hackad bladpersilja
 
Grönsaker
2 st rödlökar
2 st squash, mindre
2 st paprikor
2 msk olja
1 tsk flingsalt
1 knippe bladpersilja
2 pkt halloumi, (à 250 g)
 
Sås
2 dl matyoghurt
1 tsk mynta eller oregano
1 pressad vitlöksklyfta
en nypa salt

Gör så här:
Lös buljongtärningen i vattnet. Koka upp och häll i couscousen. Dra kastrullen från värmen och blanda couscousen med persilja.

Skala löken och skär dem grovt i klyftor. Skär squashen i 1/2 cm tjocka skivor.
Ta bort kärnor och vita hinnor från paprikan och dela den i stora bitar. Pensla
grönsakerna med olja och grilla dem mjuka på grillen.

Skölj persiljan och plocka av bladen. Blanda de grillade grönsakerna med hela persiljeblad och couscous.

Då har det blivit dags att blanda samman ingredienserna till såsen.

Skär hallumi-osten i 4 mm tjocka skivor och pensla dem med olja. Grilla ca 30 sekunder per sida.

Servera genast till de sittande gästerna.

Annonser
Tipsa en vän
Logga in