Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Stäng detta meddelande för att godkänna. Läs mer.

OK
Erbjudande Från

Renskavsgryta med kantareller och lingon

Renskavsgryta med kantareller och lingon
Recept: Martin Örnroth

Ingredienser för 4 portioner:
1 gul lök
2 paket fryst renskav à 240 g
200 g färska champinjoner/kantareller
2 dl mellangrädde
5 dl vatten + 3 msk viltfond
2 msk messmör
1 tsk timjan
2 msk rårörda lingon
2 msk smör
salt och peppar
2 msk maizena + vatten
Potatis 

Gör så här:
Skala och hacka löken. Bryn den med köttet och 1 msk smör i en stor stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Lägg över blandningen i en kastrull och håll den varm.

Stek kantarellerna gyllenbruna i 1 msk smör. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Tillsätt svampen till kastrullen med köttet.

Häll i grädde, vatten, fond, messmör och timjan i stekpannan. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.

Blanda i lingon. Red av med maizena utblandat i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis.

Boka nu

Boka nu

Klicka här
Besök oss på Facebook
Annonser
Tipsa en vän