Svenska Arrow
Erbjudande Från

Strutsfilé med rösti och Tindras sås

Strutsfilé med rösti och Tindras sås
Recept: Martin Örnroth

Ingredienser för 4 pers:
800 gr strutsfilé
Salt och peppar
10 potatisar
1 tsk salt
2 lökar
3 msk smör
2 msk olivolja

Till såsen:
Lucullus chilisås
Honung (flytande)
crème fraiche
vitlök

Gör så här:
1. Ta fram filéerna i god tid ur kylen så att de blir rumstempererade. Hetta upp grillen och tillsätt olja. Krydda med salt och peppar, lägg på köttet och sätt tillbaka locket. När köttet fått färg och det är dags att vända efter några minuter är det lämpligt att sänka till medelvärme. Om du vill ha köttet rosa och saftigt bör du sikta på en innertemperatur på 60 grader för köttet.

2. Rösti:

Skala potatisen och löken. Finhacka löken och riv potatisen grovt. Krama ut så mycket vätska som möjligt ur potatisen. Blanda potatis, lök och salt. Lägg smör och olja på grillen. Klicka ut blandningen och stek tills röstin blivit krispig och gyllenbrun, ca 6 min på varje sida.

3. Tindras sås:

För 4 personer är det lagom att ta en hel burk crème fraiche. Tillsätt 2 msk Lucullus chilisås, 1 msk flytande honung, pressa en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar.

Gone Camping-appen
gone-camping-app

Gone Camping-appen

Nu finns reseprogrammet Gone Camping också som en app. Här kan du bland annat se alla program och få en notis så fort ett nytt program publiceras. Ladda gärna ner i App Store eller Google Play.

Besök oss på Facebook
Om Gone Camping

Vi som står bakom

Gone Camping är ett samarbetsprojekt mellan HRF - Husvagnsbranschens Riksförbund och SCR Svensk Camping.

Annonser
Tipsa en vän
Logga in