Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Stäng detta meddelande för att godkänna. Läs mer.

OK
Erbjudande Från

Frasig potatisgalette med lax

När Martin Örnroth beger sig till Norrland för att bestiga Kebnekaise bor han på Stora Sjöfallets Fjällanläggning. I avsnittet tillagar han frasig potatisgalette som han serverar med lax och pepparrotsvisp. 

Frasig potatisgalette med lax
Recept: Martin Örnroth

Ingredienser:

6 potatisar, gärna av mjölig sort
4 msk rapsolja
salt, peppar
4 skivor gravad eller kallrökt lax
4 dillvippor
1 tub pepparotsvisp

Gör så här:
Skala eller borsta potatisen väl. Skär den i tunna skivor med mandolin eller osthyvel.

Hetta upp oljan i en stor panna på grillen och stek på ej för stark värme i 5 min. Rör om då och då.

Dela sedan upp potatisskivorna i 4 grupper och lägg dem i ett önskat mönster som t ex en blomma. Stek under lock tills de fått en frasig skorpa. Ca 20 min. Salta och peppra. Servera med laxen, pepparotsvispen och garnera med dillvippa.

Boka nu

Boka nu

Klicka här
Besök oss på Facebook
Annonser
Tipsa en vän