72 procent bor i husvagn
Erbjudande Från

Fakta om svensk camping - Sveriges största semesterboende

Med 14,5 miljoner gästnätter om året är svensk camping Sveriges största semesterboende. Visste du till exempel att mer än 70 procent av alla norska sommarturister i Sverige bor på en campingplats? Eller att 56 procent av de från Nederländerna gör det?

Sveriges favoritsemester nr 1

På sommaren är mer än 50 procent av alla gästnätter i Sverige på en campingplats. Under semestermånaderna juni till augusti har campingplatserna nästan 8 miljoner gästnätter.

Populärt med husbil, men husvagn i topp

Förra året nådde antalet gästnätter i husbil på campingplatserna över 1 miljon. Och även om vi ser allt fler husbilar på vägarna så bor fortfarande en majoritet i husvagn. Ungefär 6 procent bor i tält och 15 procent i stuga.

Och apropå stugor. Sveriges campingplatser är faktiskt den största stuguthyraren i Sverige. Här på camping.se har du 9 000 stugor att välja mellan. Allt från enklare stugor till kompletta semesterhus med alla bekvämligheter.

Stort intresse från utländska gäster

Campingboendet är också den boendeform som ökar mest hos utländska gäster. Framförallt är det gäster från Tyskland, Nederländerna, Norge och Danmark som besöker oss.

Siffror från SCB visar att var tredje internationell turist väljer camping som semesterform när de reser till Sverige. Campingplatserna hade förra året 3,5 miljoner internationella gästnätter. De senaste fyra åren har de utländska gästnätterna på campingplatser ökat mer än för andra boendeformer i Sverige, 16,5 procent jämfört med 7,6 procent.

Mer information

25 procent av gästerna är internationella gäster.

 

Norge, Danmark, Tyskland och Nederländerna är de största utländska marknaderna.

 

Branschen sysselsätter ca 15 000 personer, varav många är säsongsanställda.

Sverige är Europas 7:e största campingnation sett till antalet gästnätter. Frankrike är störst.

 

Mer om svensk camping hittar du hos branschorganisationen scr.se.

Annonser
Tipsa en vän
Logga in