Svenska Arrow
Erbjudande Från

Husbilsdestination Sverige

För varje år som går upptäcker allt fler campingsemesterns frihet och fördelar. Bland dessa är husbilsgästerna en grupp som växer stadigt. För att tillmötesgå hubilsgästernas önskemål driver SCR sedan ett par år projektet Husbilsdestination Sverige tillsammans med flera andra partners.

Projektgruppen började med att genomföra en gästundersökning bland Sveriges husbilsägare för att ta reda på deras behov och önskemål. Resultatet av undersökningen har lett fram till ett visst antal rekommendationer och riktlinjer för att bygga särskilda ställplatser endast för husbilar, men även råd till de campingföretagare som vill utveckla sin campingplats för att bättre kunna tillgodose husbilsgästens behov.

Idéskiss på ställplats - Husbilsdestination Sverige

Bland annat har ett antal skisser tagits fram för att visa hur en ställplats kan byggas enligt dessa riktlinjer. På ställplatsen ska det även finnas en enklare form av automatisk service samt produkter som ger husbilsgästerna en god service och trygghet.

Projektgruppen består förutom av SCR också av representanter från Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF), Caravan Club, Polismyndigheten, Transportstyrelsen samt Riksförbundet Mobil Fritid (RMF).

Läs mer om Husbsilsdestination Sverige på SCR.se

Annonser
Tipsa en vän
Logga in