Svenska Arrow

Så fungerar klassificeringssystemet

En majoritet av alla campingplatser på camping.se är klassificerade enligt SCR:s klassificeringssystem Svensk Campingstandard. Klassificeringen hjälper dig när du ska välja campingplats. Det blir helt enkelt enklare att göra ett bra val.

Att vara klassificerad enligt Svensk Campingstandard är frivilligt och innebär att campingplatsen uppfyller ett antal grundkrav.

Klassificeringsresultatet visas med ett sammanfattande stjärnbetyg och ett detaljerat stapelbetyg. Stapelbetyget mäter och visar nivån inom fem olika områden. De campingplatser som saknar klassificeringsinformation har valt att inte klassificeras.

Både hårda och mjuka värden

KlassficeringKlassificeringen mäter både hårda och mjuka värden och arbetet kontrolleras av särskilda klassificeringsrådgivare. Först och främst finns ett antal absoluta krav som måste uppfyllas. Dessa omfattar dimensioneringen av de sanitära anordningarna samt att elsäkerhet- och brandskyddsföreskrifter är uppfyllda och dokumenterade. Därefter bedöms campingplatsen inom fem olika områden.

De fem olika områdena är hygien, miljö, service, rekreation och aktiviteter. Inom varje område tilldelas campingplatsen ett antal poäng som omvandlas till ett betyg på en skala 1-5. Det är dessa som visas i staplarna. Betygen vägs sen samman och omvandlas till ett stjärnbetyg på en skala från ett till fem. Nedan följer en kort sammanfattning av de fem kriterier som Svensk Campingstandard klassificerar utifrån.

Hygien

Den sanitära servicen på campingplatsen gällande personlig hygien (uppvärmda lokaler, toalett, dusch, tvättplatser, eluttag hårvård, familjerum, barnhygien), dagliga nödvändigheter (matlagning, matplats, disk, klädvård) och övrigt underhåll (servicebyggnader, latrintömning, hunddusch).

Miljökriterier

Den allmänna campingmiljön gällande infrastruktur (inhägnad, vägbelysning, gästinfo, tomtyta, tomtmarkering), tomtservice (eluttag, vatten och avlopp, tv-uttag, internet), yttre miljö (vattenposter, sophantering, plantering, yttre underhåll).

Servicekriterier

Campingplatsens erbjudande gällande reception, tillsyn, bokningsservice, utbildad personal, butiker, restauranger och caféer samt gästservice.

Rekreationsanläggningar

Campingplatsens erbjudande av plats för aktiviteter såsom barnlek (lekplats, lekrum), bad (friluftsbad, pool, vattenrutsch, bastu, jacuzzi), samling (samlingsrum, tv-rum, konferensrum, konferensservice), lekland, bollplaner, minigolf, uthyrning av cyklar och kanoter, motionsrum, solarium, grillplats, vandringsleder, fiske, motions- och cykelspår.

Aktiviteter

Utbudet av arrangerade aktiviteter på campingplatsen såsom ledarledda aktiviteter för både barn och vuxna samt arrangemang i form av shower, trubadurer, dans etc.

Stjärnor

Stjärnorna anger det totala resultatet av bedömningen för de fyra första kriterierna i klassificeringen. Alla campingplatser publicerar inte antal stjärnor.

VM

Campingplatser med en klar inriktning som vildmarkscamping.

Använd klassificeringen när du söker

I sökfunktionen på camping.se kan du enkelt kombinera olika stjärn- och stapelnivåer för att hitta de campingplatser som uppfyller just dina krav.

Kontakta oss via telefon

031-355 60 90

Vardagar 08.00-18.00.
Lördagar, söndagar och helgdagar stängt.

Varför boka på Camping.se?

Varför boka på Camping.se?

På Camping.se bokar du enkelt campingtomter och stugor över hela Sverige'

 

-450 campingplatser
-9 000 stugor
-75 000 Campingtomter
-Öppet köp i 24 tim
-Gästomdömen från TripAdvisor
-Boka direkt i mobilen
-Inga bokningsavgifter*

 

Vi har ställt resegaranti enligt resegarantilagen och är certifierade enligt kraven för Certifierad e-handel fastställda av Rådet för e-handelscertifiering.

 

*Camping.se tar inte ut någon bokningsavgift, men vissa campingplatser tillämpar det i sin prissättning.

Besök oss på Facebook
Annonser
Tipsa en vän
Logga in