Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Stäng detta meddelande för att godkänna. Läs mer.

OK
Erbjudande Från

Mer än hälften av svenskarna vill åka på tältsemester

En undersökning gjord av Yougov på uppdrag av SCR visar att 55 procent av svenskarna kan tänka sig att åka på tältsemester och i åldern 18-34 år är det hela 77 procent som vill ut och tälta. Det är sista-minuten som gäller för den här typen av resa, hela 83 procent planerar tältsemestern en månad i förväg eller kortare och 7 procent planerar inte alls.

På svenska campingplatser finns det tältplatser med all tänkbar bekvämlighet och förra året hade campingplatserna 900 000 gästnätter i tält. En av fördelarna med att bo i tält är att resan inte behöver planeras i förväg, det finns nästan alltid ledig plats även på de mest populära campingplatserna.

Restaurangbesök lyxar till tältsemestern
Det klassiska spritköket verkar ha gjort sitt, eftersom 41 procent av svenska folket tycker att restaurangbesök lyxar till tältsemestern. Och liggunderlagens tid kanske också är slut när 23 procent anser att luftmadrass och sidenlakan toppar en lyxig semester. Stockholmare har ett eget sätt att förgylla tältsemestern, hela 20 procent av dem vill ta med champagne och ishink, mot 10 procent av hela befolkningen.

Naturupplevelse med bra service
Att svenskar är ett naturälskande folk är inget nytt och det präglar också vårt val av semester. I undersökningen uppger 40 procent av svenskarna att det bästa med tältsemestern är att man kommer nära naturen. Nära var fjärde svensk (23 procent) tycker att det är en fördel att det är billigt. En veckas tältplats på campingplats kostar cirka mellan 700 och 2 500 kronor.

Hälften av svenskarna (48 procent) anser att det som gör tältsemestern lyckad är fräscha duschar i servicehuset. Många uppskattar också att campingplatsen har bra service (35 procent) och att det är bra grannar (27 procent). Familjer med barn i skolåldern har också en förkärlek för badplatser, av dem anser 27 procent att badplats eller pool gör tältsemestern lyckad, mot 17 procent av hela befolkningen.

Hitta din egen tältplats

Senaste filmer
Sponsrade länkar
Besök oss på Facebook
Följ oss på twitter
Annonser
Tipsa en vän