Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Stäng detta meddelande för att godkänna. Läs mer.

OK
Erbjudande Från

Camping.se tipsar - koll på cyklingen

Han har kört husbil i tio år och det är inte grillen, utan cykeln som är det viktigaste att ha med. Fler borde upptäcka cyklingen. Det finns inget bättre sätt att se sig omkring när man är på semester, säger Eurosports expertkommentator, f d cykelproffset Anders Adamson.

Att man tar med sig cykeln på campingsemestern är inget ovanligt. Men alldeles för många tar med sig en skräpcykel i husvagnen eller husbilen under ledigheten.

-Men då har man tappat hela cykelgrejen. Kasta in det finaste du har istället. Det blir mycket roligare då. Under övriga året kör han fortfarande en hel del landsvägsracer men under semestern är det hybridcykel som gäller.

-En sådan är det väl värt att skaffa. Den kan man ha överallt, både till att cykla till krogen på men också på stigar och småvägar. Givetvis blir det lättare att frakta familjens cyklar om man har en husbil eller husvagn att ställa in dem i.

-Men idag finns det ställ att köpa där man inte behöver montera isär någonting utan bara ställer upp cyklarna på taket. Då slipper de bli smutsiga på samma sätt som när man använder dragkroksställ.
För Eurosports expertkommentator och före detta cykelproffset Anders Adamson är det en självklarhet
att ta med cykeln på husbilen.

Att ge sig ut på en renodlad cykelsemester med full packning och vara utlämnad till nyckfullt sommarväder har aldrig lockat Anders Adamson. Inte heller tyngre mountainbiketurer som Kungsleden. Snarare är det dagsturer som gäller, med en ryggsäck på pakethållaren eller i en sadelväska. På det sättet har han och hans fru sett stora delar av Sverige. De senaste åren har dock Rhen- och Moseldalen varit ett av favoritresmålen.

-Men det finns väldigt mycket vackra platser i Sverige, som till exempel Göta Kanal och Gotland. Och stadscykling är ett väldigt trevligt sätt att upptäcka en ny stad. I stort sett varje semesterdag cyklar paret ett par, tre mil. En ganska lagom sträcka under en dag enligt Anders Adamson.

-Det beror givetvis på i vilken form man är och hur gammal man är. Men tre mil klarar de flesta som är någorlunda friska om det inte är för tuff terräng.

-Och ju äldre man blir desto bättre är det att ha med sig cykeln. Det kanske inte är så lätt att ta en långpromenad när du är 65 år, men att cykla 7-8 kilometer är inga problem när du har hela dan på dig och vädret är bra, säger han.

Cykeltips

Satsa på en hybridcykel av god kvalitet. Det lönar sig i längden.

 

En bra karta över området är A och O för en lyckad cykelupplevelse.

 

Se till att cykeln är rätt inställd för dig. Ta hjälp av din cykelhandlare.

Ha med utrustning för enklare reparationer, som en extraslang och något multiverktyg.

 

Sköt om cykeln. Det är mycket roligare att cykla på en välskött cykel.

 

Hjälm är en billig livförsäkring. Använd den!

Senaste filmer
Sponsrade länkar
Besök oss på Facebook
Följ oss på twitter
Annonser
Tipsa en vän