Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Stäng detta meddelande för att godkänna. Läs mer.

OK

Vi tipsar om böcker i campingmiljö

Campingsemester är som gjort för läsning. Ett tillfälle för några lugna timmar med en god bok och valfri dryck – ackompanjerad av regnets smattrande mot husvagnsväggarna eller för några sköna timmar i solen på en filt utanför tältöppningen. Och vad passar då bättre än en bok med campingtema.

 


Två husvagnar

Två husvagnar(2007, på svenska 2008) – Marina Lewycka – roman.

Ukrainska Irina kommer till England med drömmar om ett bättre liv, men hamnar i stället som illegal jordgubbsplockare på en campingplats på den engelska landsbygden. I en husvagn bor kvinnorna, i den andra männen. Alla är de fascinerande personligheter. Två husvagnar är en rörande och mycket rolig berättelse om att skapa ett nytt liv trots att ingenting blev som man tänkt sig.

 


Doppler

Doppler(2004, på svenska 2005) av Erland Loe – roman.

Hur många får man egentligen plats i ett tält? För kultförklarade Loe är svaret minst en älgkalv. Det här är den tragikomiska – och fullständigt galna – historien om Andreas Doppler som lämnar sitt välordnade liv för att flytta in i ett tält, jaga sin egen mat och så småningom bli bästa vän med älgkalven Bongo. Som naturligtvis också vill bo i tält.

 


Campingland

Campingland(2009) av Josefin Olevik – reportagebok.

I en gigantisk gammal husbil ger sig journalisten Olevik ut för att för första gången upptäcka campingsverige. Hon möter personligheter av alla slag, reser landet runt och upptäcker en ny värld med såväl uttalade som outtalade regler. Och någonstans på vägen lär hon sig vad det är som får så många svenskar att år efter år återvända till campinglivet.

 


Roskilde

Roskilde(2009, på svenska 2010) av Linn Strømsborg – roman

Festivalcamping är också camping. Men en väldigt speciell sådan. I Strømsborgs hyllade debutroman åker ett kompisgäng varje sommar från Oslo till Roskilde, för att uppleva den legendariska festivalen. De lyssnar på musik, hänger på campingen, träffar folk, blir kära, dricker öl och äter kilovis med gelébjörnar i tältet under regniga dagar.

 


Nirvanaprojektet

Nirvanaprojektet(2010) av Stefan Tegenfalk – deckare.

De svartklädda poliserna smyger ljudlöst mellan husvagnarna med dragna vapen. Dimman och mörkret gör sikten obefintlig och någonstans där framme anas en mördare. Men är det egentligen så enkelt… Nirvanaprojektet är andra delen i triologin om poliserna Walter Gröhn och Jonna de Brugge. Den första heter Vredens tid (2010) och det rekommenderas att läsa dem i ordning.

Senaste filmer
Sponsrade länkar
Besök oss på Facebook
Följ oss på twitter
Annonser
Tipsa en vän