Tältklubben.

  • Skapad av: Nielsen
  • Skapad: 31 jul 2011
  • Medlemmar: 16
  • Klubbstatus: Öppen
Tältklubben är för dig som tycker camping skall göras i tält, har kan du skriva dina synpunkter om campinglivet så andra kan ta del av din erfarenhet eller misstag etc.

Bilder

Hemfärd via Langeland.

Hemfärd via ...

av: Nielsen
26 jul 2012
betyg
Mitt tält 2012

Mitt tält 20...

av: Nielsen
26 jul 2012
betyg
Hjemstavnsgårdens Camping på Fyn.

Hjemstavnsgå...

av: Nielsen
26 jul 2012
betyg

Anslagstavla

Tänkte fråga om någon har någon koll på hur man skall göra när man vill bygga ett "camping" släp jag funderar på att skaffa mig en tiki 200 vagn och sedan göra ett lock i något sorts plåt material så att jag kan montera cyckelställ på taket för att transportera 4 st cycklar
18 jul 2013
av: Mikael Johansson

Campingmat och tillagningen förknippas ofta med den jobbigaste delen av campinglivet, men har man rätt utrustning för matlagning är det ganska enkelt, men glöm inte att nästen alla campingplatser har kök.

Alt du behöver en enkel gasolspis med plats för två kastruller eller ett stormkök, tyvärr är där endast plats för en kastrull och är således svåra att fixa mat på, men det går om man har tid, personligen anser jag stormköket är fantastisk vid långtura, man stannar billen/cykeln - värmer en soppa eller en pyttipanna - äter och fortsätter sin utflykt.

Förvarning av campingmat är det svåraste, stort set över alt reklamera man om kyl/varm väska som kopplas direkt i cigarettsuttaget i bilen, jag säger efter att jag köpt två sådan – glöm det, skillnad är kyl/varm väskan - är en fläkt som fördeler luften som finns i väskan, skall du t.ex. ha det kalt måste du iallafall ha frysklammer i väskan, har du varmt mat i den är det värmen från maten du fläktar runt i väskan, så spar dom 1000 – 1500 kr., det räcker med en kylväska och frysklammer för ca 150 kr.
6 maj 2012
av: Nielsen

Sommarn står för dörren och vi skall fixa tältet kanske anskaffa nytt, va vet jag, men ett par tips vill jag dela med mig.

INKÖP AV TÄLT:
1) Skall ni tälta 4 personer, köp då ett 5 mans tält då tillverkarna är snåla i sina beräkningar hur mycket plats man behöver i ett tält, du och barnen kommer trivs bättra med mer plats att tumla i vid inomhus aktivitet i tältet
2) Köp alltid ett tält var ytertältet är fäst med tältbunden för att slippa drag och läckages in i tältet vid regn och blåst.
3) Butiker med tält vill ofta du skall köpa extra mark underlag till tältet, ofta koster dom ca 5-600 kr, skippa det och köp en presenning för ca 30 kr på bensinmacken i stället.
4) Skall du tälta ensam med cykel förslår jag ett festivaltält för två personer.
5) Om tältet har varit nedpacket i et år eller mer, MÅSTE du impregnera tältet, finns på burk i din tältbutik.

UPSÄTNING AV TÄLT:
1) Se till du få plan tältmark och inte har omkring liggande mark med lutning mott tältets placering som ökar risken för kraftigt vattenflöde mott tältet vid regn.
2) Marken få inte vara blöt vid uppsättning av tältet då du får fukt och en klam inomhus klimat i tältet.

Har du tips om tält - skriv.
17 apr 2012
av: Nielsen

Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se