MC-semester, Europa sommar 2011

11 nov 2010 av: Henrik Björkman

Tänkte kolla om man kunde få lite tips på trevliga vägar och ställen att övernatta på? Några som är intresserade av att följa med. Kravet är förstås motorcykelburen, flexibillitet, gla i sinne, åldern inne och lit äventyrslysten. Vilka länder är bättre och vilka är sämre att färdas med MC i?

  • Visningar: 808
Nyckelord: 2011, europa, mc-semester


RE: MC-semester, Europa sommar 2011

Kul idé!, men jag saknar både MC och körkort :-).
12 nov 2010
av: Erik Olsson

RE: MC-semester, Europa sommar 2011

Frågan är vart du tänkt åka.I Krakow i Polen finns en camping som heter Smok camping och som håller bra standard.Personalen är mycket trevlig och pratar perfekt engelska.Du kommer till centrum på 15 min,och campingen bokar oxå turer till bl a saltgruvan.Kör man sedan från Krakow mot Tjeckien rekomenderas att ta in på ett hotell som heter Krizova hora och som ligger i en stad/by som heter Cervena voda.Här finns utsökt mat och givetvis Tjeckiskt öl till ett fantastiskt pris.Man får oxå ställa sina mc på deras bakgård med låsta grinder så att de står säkert.Gå gärna in på nätet och kolla upp dessa ställen.
1 feb 2011
av: Bighoj

RE: MC-semester, Europa sommar 2011

Tack för tipsen, om du har några länkar till respektive ställe får du gärna skriva ner dem. Jag antar att du åkt MC den vägen? Har du varit längre söderut i Europa? Vi har snackat om att åka till Rumänien och till Transylvanien, hört att det är grymma mc-vägar där!
1 feb 2011
av: Henrik Björkman

RE: MC-semester, Europa sommar 2011

www.hotelkrizovahora.orlicko.com
Jag och ett par vänner var där 2009.Körde Polen,Tjeckien och Tyskland.Detta året ska jag och "tanten" till Kutna hora i Tjeckien via Prag,sedan ner till Cesky Krumlov i södra Tjeckien för att till slut lägga huvudsemestern i Österike med allt vad detta innebär med måsten osv.Tänkte hålla oss till "mitt tyskland" upp till Rostock när vi drar hemmåt som omväxling.Det enda vi har bokat redan är boende på pensionat(eget dubbelrum)2 nätter i Cesky krumlov.Tänker mestadels ligga i tält.Denna runda är det längsta söderut vi har kört.Vi är ganska gröna vad gäller europatouring men det är fan så kul.
1 feb 2011
av: Bighoj
Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se