Taktält

9 jan 2011 av: Henrik Blom

Hej Alla.

Hoppas detta är rätt forum för min fråga.
Jag har under vintern funderat på en begagnad husvagn för familjen. Nu har jag dock snubblat på en för mig helt ny produkt, nämligen ett taktält. Se här : http://visionxoffroad.se/product.html/airtop?category_id=18

Är det någon här på forumet som har erfarenhet av ett sådant eller liknande. Den uppenbara fördelen som jag kan se det är ju priset kontra en husvagn och friheten att kunna övernatta nästan var som helst. (läs vid strandkanten med solnedgång :-)

Mvh..

Henke.


  • Visningar: 907
Nyckelord: taktält


RE: Taktält

Inget jag skulle testa iaf ,håller mig till husvagn ist .
10 jan 2011
av: Conny Stefansson

RE: Taktält

Hej Conny.

Tack för snabbt svar. Varför skulle du inte testa? (jag kan iof förstå om du redan har en husvagn :-)

Jag tycker det verkar otroligt smidigt och jag kan utrusta bilen med tält, förtält, kyl osv. till ett betydligt lägre pris än vad jag får betala för en husvagn, men naturligtvis får jag inte samma volym "inomhus". Hmm.
10 jan 2011
av: Henrik Blom

RE: Taktält

Vagnen är större & bekvämare ,därför skulle jag inte testa .

Men för nån som gillar tält är det säkert en väldigt smidig lösning .
11 jan 2011
av: Conny Stefansson

RE: Taktält

Varför inte, iden är ju inte dum som sagt. Alla vill inte dra husvagn eller ligga direkt på backen (tält). Såg att det fanns flera olika modeller på nätet så man kan bygga till hur som helst nästan. Om man nu inte var en inbiten husvagnsdragare så skulle iden inte vara främmande faktiskt.
16 jan 2011
av: Anders Christoffersen

RE: Taktält

Kul att se ett inlägg om taktält!

Är helt ny här på forumet. Kör taktält från Autohome sen något år. Klart smidigt och funktionellt om man inte vill dra husvagn eller köra en stor (och dyr) husbil. Ungarna (små) trivs kanon och det blir lite lätt koja av tältet när det är uppfällt.

Fördelarna som jag ser det är ju att det är förhållandevis billigt även om de kostar en slant (runt 18-30 000 kr) men jämför det med en husbil!!! Annat är också smidigheten när sovsäckar, kuddar och ungarnas nallar och pyjamasar ligger i tältet på taket hela tiden - när man är framme fäller man upp det på två minuter och det är bara att hoppa in.

Andra fördelar är att enda kravet är att bilen står plant. Kan vara asfalt, lera, rötter eller vad som helst på marken. Tältet är alltid torrt och mjukt. Viktigt dock att bilen står plant vilket inte alltid är lätt ordnat i mörkret när man hittat en plats på en skogsbilväg.

Tycker du ska testa taktält helt klart - särskilt om du redan funderat på det.17 jan 2011
av: Mackan Tolebjer

RE: Taktält

Ny på forumet - Googlade på taktält och hittade en länk hit..
Söker också efter taktält. Tänker mig att kunna lasta motorcykeln i minibussen och sedan dra neråt alperna. Väl nere i sydeuropa kan man köra mc-turer på dagen och sedan sova bra på taket. :)

Efter ett par dagar på ett ställe är det bara att lasta hojen - fälla ihop tältet - och åka till nästa smultronställe som har trevliga hojvägar. Dessutom skönt att slippa köra transportsträckor genom tyskland med hojen, särskilt som vi är två - med all den packning det skulle innebära på hojen.

(Och handen på hjärtat så gillar jag inte att köra hoj i regn, även om jag vägrar erkänna det i hojkretsar..)

Tycker dock att de är lite väl dyra, vi skall ju inte korsa sahara så vii behöver inte nödvändigtvis högsta tänkbara kvalitet. Efter mycket sökande hittade jag ett företag på min hemort(!) som annonserar taktält till vettigt pris.
Skall prata med dem och få lite mer info, men det lutar åt köp :)

http://www.blocket.se/eslov/Taktalt_31990582.htm?ca=23_2&w=0
(Får inte länken att funka, så ni får klipp och klistra in den i adressfältet)


22 feb 2011
av: Lars Jönsson
Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se