Husbil eller husvagn?

16 sep 2009 av: Erik Olsson

Är det husbil bara är för äldre par eller är det en myt ;-)?
Innehållet har redigerats
  • Visningar: 1436
Nyckelord: husbil, ställplatser


RE: Husbil eller husvagn?

Husbil eller husvagn spelar väl ingen roll efter åldern. Det är ju sinnet som avgör. Jag har prövat båda delarna och upplever att båda har sin tjusning. Husbilen ger en annan frihet, men husvagnen är lite mer bekvämt boende tycker jag.
16 sep 2009
av: Georg Martinsson

RE: Husbil eller husvagn?

Husbil är en livstuil där man boar in sig. Där ska man vara lite mer än när man reser med husvagn. En husbilsägare ligger inte så länge på varje plats. Med en husvagn är det inte lika bekvämt att förflytta sig. Då ligger man still längre tid.
En husbil kan man ta med in i centrum på semestern. Många bilar kan stå på en vanlig p-ruta med lite överhäng. Många drar sig för att åka in med bil+husvagn i städerna. Med en husbil bor man ofta lite mer spartanskt - vildcampar - vilket sällan husvagnsåkare gör. Det är lindrigare att köra långsträckor i europa med husbil än bil+vagn. Man anpassar sig lite mer efter övriga fordons hastigheter.
När man vill se sig omkring på semestermålet är bilen bra att ha. Åker man husbil får man ta till cyjkeln, buss, tåg, åka med grannen eller hyra bil.
Det går snabbare att bryta upp med husbil. Inga stora förtält, mattor m.m.
Själv har jag provat båda och kör betydligt mer och är ute längre med husbil än husvagn.
16 sep 2009
av: Bo Pettersson

RE: Husbil eller husvagn?

Vi köpte vår husbil förra året och i fjol tillbringade vi ca 25 nätter i den ihop med våra barn, 11 och 15 år i år. Vi själva är i 40 års åldern.

I år har vi nog varit ute minst lika mycket och vi har jättekul. Det är mer praktiskt när man ska flytta sig ofta tycker vi . Vi har haft husvagn i 5 år tidigare och även gjort en resa i Tyskland med den men det gör vi inte om. Nu i somras var vi i Europa med husbilen istället och det är så praktiskt.

Med alla stellplatzer som det finns...
Vår dotter föredrar husvagnen men nuförtiden stannar hon oftast hemma.


23 sep 2009
av: Anna Hägg

RE: Husbil eller husvagn?

Jag skulle aldrig råda någon att skaffa husbil. Boendet i en husvagn är överlägset. Mycket mer space. Alla behöver inte lägga sig samtidigt. (Ofta finns möjlihet att stänga om sig). Och man har bilen med sig. Man slipper köra lastbil till utflyktsmål. Tillbaka till campingen efter en dags utflykter kliver man bara in i sin vagn som står och väntar. Sen sitter man vid kaffet å´ kollar när husbilsgrannar kommer tillbaka. H-bilen skall upp på sina klossar, stöd vevas ner...nä jag lider med dem. Även med förtält undrar jag om inte husbilsägaren får lägga ner mer tid på den typen av arbete. (=varje gång husbilen gjort en tur). Parkera på en p-plats i stan med husbil...det är väl så att en vanlig volvo precis får plats. Visst kan man cykla till affären, men gör man solfjädersutflykter från en viss camping så är nog inte cykeln aktuell. Har provat husbil men för en campare med campingplats som mål, var det alldeles för många negativa upplevelser. Kostnaden är klart en annan faktor. Husbilen är ju minst dubbelt så dyr. Det finns många fler fördelar, men jag stannar.
Husvagn går utmärkt oavsett ålder.
Men som "tur" är...smaken är delad.
Bengt Börjesson

23 sep 2009
av: Bengt Börjesson

RE: Husbil eller husvagn?

Ja, inte vill jag köra hela vägen ner till kusten (läs Rivieran) med släp efter. Betydligt gemytligare med husbil. Svaret syns väl i naturen varje år: Först och sist ut är husbilarna! Tyvärr har npg Börjesson dåliga erfarenheter av husbil. Medlemssidan var tunn så medlemmen kanske inte har varit ute så mycket? Just nu planerar vi långsemester i Spanien. Hur många gör det med husvagn?
5 okt 2009
av: Bo Pettersson

RE: Husbil eller husvagn?

Husvagn för vår del ,vet ej om jag nånsin kommer att skaffa husbil .
6 okt 2009
av: Conny Stefansson

RE: Husbil eller husvagn?

Husbil så klart!!!!!!
21 apr 2011
av: Björn Jönsson

RE: Husbil eller husvagn?

Smaken är väl som den berömda baken.nåra gillar husbil andra vill ha en husvagn,men i grund o botten söker vi väl detsamma, nämligen friheten att förflytta sig när och om man känner för det.
Men för att återgå till Erik,s fråga kan man väl säga att det är väl något fler lite äldre familjer som åker husbil,detta kan ju bero på flera olka faktorer: dels är husbilarna betydligt dyrare i inköp per m2 .Sen är det kanske mer praktiskt att ha en husvagn om man har barn,detta pga att man kan ta bilen o lämna "bostaden" när man skall åka på div "äventyr" .Med husbilen är det trots allt lite krångligare att bara pipa iväg till affären eller till leklandet.
Åker själv husvagn sedan mitten av 80 talet å tycker att det passar mig o min familj bäst Just Nu, kanske ändrar vi oss när barnen vuxit upp,den som lever får se.
26 apr 2011
av: Micke Lindström

RE: Husbil eller husvagn?

49 och kör husbil. Så det är väl för unga då :-)
31 maj 2011
av: Mikael Johansson

RE: Husbil eller husvagn?

Vi resonerar så här:
Så länge vi vill ställa upp och göra utflykter på orten har vi husvagn så bilen är lös för med husbil måste fu lämna hela platsen. Far min har köpt husbil då han är mer ute efter bara övernattningen och inte själa tillbringandet på campingen som vi med barn gillar.
27 jun 2011
av: Mahlin Engstrand
Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se