Förvara grillen??

20 maj 2011 av: Pia Sandberg

Vi är nya med husvagn o vi undrar hur man fraktar grillen med sig på resan utan att det blir sot överallt??
Vi köpte en liten som passade i bagaget på husvagnen men den fick man inte använda på alla campingar så vi måste ju ha en med högre ben men hur gör ni andra när ni gör korta resor t ex över helgen??
Var förvarar ni den o vilken sorts grill bör man ha om man vill göra korta men flera resor ??

  • Visningar: 1547
Nyckelord: förvara, grill


RE: Förvara grillen??

Har haft denna gasolgrill i många är förvarar den i gaslådan fram i vagnen. Sen har jag kopplat den till min ordinarie gasolflaska,funkar kanon .
Glömde: Kostar ca 700-800 SEK

Grillmaster
Denna lilla gasolgrill är tillverkad för den mobile grillaren. Grillens storlek är 43x30x30 cm och den är baserad på en brännare. Lavastenar fördelar värmen till det förkromade grillgallret med ytan 42x27 cm. Kåpan är tillverkad i gjuten aluminium. Handtagen fälls ner och används som ben vid grillning. Grillens totalvikt är 5,5 kg. Lavastenar ingår. Säljs av Air Liquide.

21 maj 2011
av: Micke Lindström

RE: Förvara grillen??

Om man vill ha med sig en standard klotgrill så kan man köpa ett överdrag och ställa den inne i vagnen. Se bara till att den inte kan trilla!

Vi har annars valt att köpa en liten klotgrill (Weber) med 30 cm höga ben. Dessa är godkända! Den passar dessutom finfint i den lediga gasolflaskehållaren (har 2 st).

Med denna lilla klotgrill grillar man lätt 2 - 3 fläskfiléer och kan då föda ett mindre kampani på 8 - 12 pers, eller grilla 20 - 30 korvar samtidigt och föda en hel skolklass. =)

Ps. Grillar med lägre ben än 30 cm är INTE tillåtna, inte någon stans, varken på camping eller i naturen! Ds.
25 maj 2011
av: Niclas Pålsson

RE: Förvara grillen??

Hej. Har allltid haft grillen framme i kofforten ialla år.har en liten rund grill som jag köpte på grangården kanon bra tycker jag,benen går att vika in.Den har även en litet värme galler som sitter ovanför själva grill gallret lycka till.
23 jun 2011
av: CONNY OLSSON

RE: Förvara grillen??

Vi har en klotgrill 47cm å standardhöjd som vi sätter en plastsäck över å förvarar inne i vagnen ,vi spänner fast den i bordet så den inte rör sig (kan tippa) funkar kanon .


24 jun 2011
av: Conny Stefansson

RE: Förvara grillen??

Vi tömmer vår klotgrill och förvarar den i gasolluckan. Det har aldrig varit några problem. Har en törre som kan transporteras med stående inne i husvagnen om vi behöver.
27 jun 2011
av: Mahlin Engstrand

RE: Förvara grillen??

Men... varför får man inte grill med ben som är 30 cm eller kortare ? Har inte läst det i reglerna på ngn av de campingarna jag har varit på !! Och varför får man då sälja engångs grillar om man inte får använda dom ??
Själv kör vi med en vanlig klot grill som vi klämmer fast mellan bordet och soffgruppen.
16 feb 2012
av: Ulrika Dedorsson Karlsson

RE: Förvara grillen??

Vi skaffade en väldigt liten grill, på gränsen till för liten.
Men det fina med den var att det följde med en väska till den!
Så när grillen har svalnat så är det bara att stoppa in den i väskan försluta med dragkjedjan och sedan kan man i princip ha den var som helst.
Priset var, om jag minns rätt ca: 150:-
Väskan är i tyg på utsidan och har rejäl plast på insidan som foder.
Det blir ingen ny grill förrän jag hittat någon modell större med en minst lika praktiskt väska.
12 maj 2012
av: ARNE KLANG

RE: Förvara grillen??

Hej. Vi har en Weber Go-Anywhere,den har en bra form och är lagom stor att grilla på för 4 personer.Och passar bra i lastluckan/gasollådan.

3 jun 2012
av: Patrik nilsson
Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se