avsaknad av priser i campingtidningen!

12 feb 2012 av: Fredrik Stenquist

Varför och till vilken nytta har man tagit bort priserna i tidningen?
priser på plats, el och om det kostar något att ducha.

Sedan vill jag veta varför man inte kan ringa till en camping och boka?

Jag vill ha semester och inte vara uppkopplad uppbokad! Valfrihet tidning eller dator!

  • Visningar: 363
Nyckelord: bokning, priser, tidning


RE: avsaknad av priser i campingtidningen!

Jag har samma åsikt som Fredrik Stenquist ! Varför gör man denna ogärning mot oss trogna campare ? Campingvärdarna/ägarna kan i princip sätta priser som är orimliga....tänk på att det finns många campingar som är fristående...

13 feb 2012
av: Mats Eriksson

RE: avsaknad av priser i campingtidningen!

Varför skall jag betala medlemsavgift för en tidning utan priser, vad blir nästa man strunter i.
14 feb 2012
av: Nielsen

RE: avsaknad av priser i campingtidningen!

Håller helt med de föregående talarna i tidningen vill man se priser på platser, el kostnader och om duschen kostar extra, sitter man i bilen och inte har något direkt mål på semestern, utan åker dit näsan pekar mer eller mindre vill man ju att alla fakta ska finnas i tidningen man betalar för. Skärpning till nästa säsong !!
16 feb 2012
av: Ulrika Dedorsson Karlsson

RE: avsaknad av priser i campingtidningen!

Jag håller också med er till 100% ska man behöva stanna utanför campingen och gå in och fråga vad det kostar.Det är nog bättre att fricampa.Jag hoppas att fler campare protesterar så att dom förstår att det här är fel.
16 feb 2012
av: Urban Johansson

RE: avsaknad av priser i campingtidningen!

Jag reagerade också över avsaknaden av priser! Campingkatalogen 2012 åker nog i soporna för man har ju ingen större nytta av den längre. I stället MÅSTE man ha möjlighet att koppla upp sig för att kolla priser online.

Då är det väl bättre SCR avvecklar katalogen och halverar medlemsavgiften!?!
20 feb 2012
av: Niclas Pålsson

RE: avsaknad av priser i campingtidningen!

Hej!

Först av tack för era kommentarer.

Numera har de flesta campingplatser väldigt många prisperioder och många olika boenden vilket gör att det inte går att ge en korrekt prisbild med det frånpris som vi hade i katalogen tidigare. Och kompletta prislistor får helt enkelt inte plats i katalogen, som dessutom görs nästan ett år i förväg. Det har alltför ofta visat sig att priset i katalogen inte stämmer när gästen kommer till campingplatsen.

I år har vi därför valt att inte visa priser i katalogen. Istället finns kompletta prislistor i vårt bokningssystem på camping.se (man behöver inte boka för att se priserna). På nya camping.se kommer också kompletta prislistor. Vi är dock fullt medvetna om att det inte hjälper om man endast har tillgång till katalogen,

Vi förstår att det kan upplevas konstigt och mindre bra, men hoppas kunna förmedla en mer exakt prisinformation på detta sätt.

mvh,
Martin
22 feb 2012
av: Communityguiden

RE: avsaknad av priser i campingtidningen!

Tack Martin för ditt svar men det är ju inte mycket till svar!

1. Många prisperioder flesta campingar? när är 95% av svenska campare ute det är ju ändå under maj till aug. hur många campingar har fler priser än 2? under de andra perioderna tycker jag att man kann hitta priser på annat sätt!

2. hur ofta byter camping priser på i fall duch ingår eller inte? inte ofta.

3 detta betyder som du mycket riktigt nämner att du måste vara upp kopplad!
det är ju sådant man vill komma ifrån på semestern! ett j-v tjat om man tar med dator och ungarna inte får hålla på med den!

4 och ännu ett pris till lägg sedan är det ju i som bekant för många av oss som inte vill campa i "smeten" stockolm, göteborg, eller på några delar av E4 med omnejd att motagningen på mobila bredband inte funkar så bra!
bara irritations moment!

sluta larva er till nästa tidning sätt in priser på vad det kostar under mellan och hög perioder! och eventuella merkostnader duch och el!

Har kollat runt nu på campingar där det skiljer några kilometer men ändå likvärdiga platser priset skiljer 140 kronor per dygn det är 980kr på en vecka det är ju det vi vill se i katalogen när man väljer och det blir lättare för oss att välja!
man är ju inte gjord av pengar det finns annat att göra under semestern!

Jag fattar ju att ni som organisation inte vill stöta er med era medlemmar (campingvärdar) utan de mest högljudda (läs dyrast) har lobbat för att få bort priserna. Men de skall ju betänka att om man höjer priserna mycket så kommer inte folk till baka utan man åker någon annan stans bra och lånsiktig äffärs ide! och det gäller även medlemsantalet hos er! och blir det differensierade priser efter vädret också?

det finns ju även fristående campingar som kommer till. Det kommer att sluta med att det är ett gäng gammlingar som sitter på campingarna. Och hur roligt och lönsmt är det! när inte återväxten blir god av oss ännu hyfsat unga! (iallafall i sinnet)

Nä tillbaka med priserna redan i nästa tidning!

Mvh Fredrik!
ps skulle vara tacksam för ett svar på dessa synpunkter och önskningar.
22 feb 2012
av: Fredrik Stenquist

RE: avsaknad av priser i campingtidningen!

Vi bryr oss inte om det finns priser el ej i katalogen för oftast har det inte stämt för oss iaf pga att det är från priser .

Dom få gånger vi tar in på SCR campingar så ringer vi & kollar pris samt platstillgång när vi bestämmt oss får en specifik campingplats .
22 feb 2012
av: Conny Stefansson

RE: avsaknad av priser i campingtidningen!


Hej Fredrik,

Jag förstår dina synpunkter väldigt väl och vet att många saknar priserna i katalogen. Det är inget hymla om att det är information som gästerna vill ha i katalogen. Och visst är det som du säger att önskemålet kommer från vår organisations medlemmar som upplever att man inte kan förmedla en korrekt prisbild.

Det är ungefär 60 procent av alla övernattningar som sker i juli/aug och det innebär att många campingplatser har minst tre olika prisperioder. Men många har ännu fler och dessutom specialpriser för helger, om du bokar 3 nätter osv. Dessutom erbjuder man ofta flera olika boendeformer vilket gör det svårt att ge ett rättvist pris av utrymmesskäl i katalogen. Prisbilden i branschen har helt enkelt blivit mer komplex med åren.

Jag lovar att vi kommer att ta till oss alla åsikter vi har fått om den här förändringen inför nästa års katalogproduktion. Just nu jobbar vi också för bättre prisinformation på nya camping.se som kommer senare i vår.

hls,
Martin
24 feb 2012
av: Communityguiden

RE: avsaknad av priser i campingtidningen!

Har inte tittat, men hade det inte varit väldigt enkelt att lägga in uppgifterna i camping-appen?
Många (och fler) övergår till s.k. smartphones och den är ju i princip alltid med.
Men lite tid och knapptryckningar på app-programmering hade man kunnat lägga in campingarna i ens omgivning eller på resmålet med prisuppgifterna.

Så mycket enklare det hade varit.

25 feb 2012
av: Lasse Sundström
Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se