Påskjutsbroms

31 maj 2012 av: Fam Berglund

Hej alla!

Har ett problem med vagnen nu som jag inte haft någon gång tidigare. Det är nämligen så att bromsarna, (på vagnen), krånglar.

Det som händer när man bromsar är att bromsarna liksom "slår till", dvs inte någon mjuk aktivering. När dom sedan ligger på gnisslar det värre än tunnelbanan om dom.... :-(

Problemet uppstod efter vinterförvaring, där dom flyttat vagnen och efter det låtit den stå med handbromsen åtdragen i typ 6månader.

Har en Solifer 552 (boogie) man känner på 2st av trummorna, dock ej på samma axel, att dom går varma.

Vad kan det vara? Är det en justering av backarna eller kan det vara så att det bara är 2st som tar? Påskjutsbromsen i sig är ju stum och fin så jag antar att felet ligger i wiren, backarna eller trummorna.

Finns det någon expert där ute som kan komma med något tips för en bromnovis.

mvh

Peter

  • Visningar: 41


RE: Påskjutsbroms

Krävs nog en bromsjustering .

Handbromsen ska inte vara åtdragen så länge för det pajar ihop då.

31 maj 2012
av: Conny Stefansson

RE: Påskjutsbroms

Halloj,

jo så är det ju. Tyvärr inget som vi själva kunde påverka.

Troligtvis justering av backar efter att jag hört mig om lite. Får se om jag river i helgen eller lämnar bort... Tänkte ju åka lite, men det ser ju ut att regna bort i alla fall så lite skruva istället då kanske...

/
Peter
31 maj 2012
av: Fam Berglund

RE: Påskjutsbroms

Att bromsarna "slår till" kan bero på att stötdämparen i draget är slut. Då blir påskjutbromsen häftig. dessutom tjuvbromsas det vid minsta påskjut. F.Ö verkar det vara dags för rengöring, justering, kontroll av bromsbelägg.
Det får inte kärva någonstans.
NGN
1 jul 2012
av: Nils-Gösta Nilsson
Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se