Svenska Rese- och Turistgalan 2009

22 okt 2009 av: Johan Uhrbom

Här kommer en kort rapport från Svenska Rese- och Turistgalan som gick av stapeln i Stockholm torsdagen 22/10.

Under dagen skulle bla stora turismpriset delas ut till den som har gjort föredömliga insatser i nytänkande och som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. Orsa Grönklitt och Vildmark i Värmland, som båda har anknytning till camping ,var nominerade.

Orsa Grönklitt är Dalarnas största turistföretag som driver temaparker, campingar och skidåkning. Mest kända är de kanske för Björnparken där Sveriges fyra stora rovdjur samt ytterligare ett antal utrotningshotade rovdjur finns.
Läs mer på:
www.orsagronklitt.se/

Hos "Vildmark i Värmland" kan du bygga din egen timmerflotte av enbart stockar och rep och färdas nerför Klarälven. Jag tror att det är ett äventyr och en upplevelse som man aldrig glömmer.
Läs mer på:
www.vildmark.se

Dagen började med lite skönsång av Jan Johansen, som man inte sett på ett tag, men vem kommer inte "ihåg se på mig" :) Därefter följde flera föreläsningar och debatter om svensk turism och hur vi skall gå in i framtiden.

När vi var framme vid prisutdelningen så blev alla nominerade uppkallade på scen och de fick under 60 sekunder berätta om varför just de skulle vinna. Björn Eriksson meddelande därefter vinnaren som välförtjänst blev Ystad kommun. De har verkligen satt Ystad på den internationella kartan genom sitt jobb med filmturism baserat på Henning Mankels böcker om Wallander.

Dagens stora höjdpunkt för mig var annars Tim Smith som är grundare av "Eden prodject" ett omöjligt projekt i sydvästra hörnet av England. Här har han skapat världens största växthus med växter från hela världen. Tim var en helt otrolig människa och hans historia inspirerade nog många.
Läs mer på:
www.edenproject.com/


Innehållet har redigerats
Nyckelord: turistgalan 2009


RE: Svenska Rese- och Turistgalan 2009

Kul läsning. Orsa har jag besökt.
26 okt 2009
av: Georg Martinsson
Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se