Tips för 1a husvagnen???

8 dec 2009 av: Marinette Danielsson

Hej!
vi funderar på att köpa en riktigt billig husvagn, bara för att prova en sommar, för att se vad vi tycker om friheten att ha egen vagn att sticka ut med när andan faller på.
Vi tänker att det hade känts lagom att ge typ 15.000
Då kan den bli stående och kostar inget i lån eller dyl, om det skulle vara så att vi inte kommer iväg just den sommaren.
Vi förstår ju att vi får vad vi betalar för, så några stora krav har vi ju inte! ;-)
Men vi tänker att en barnkammardel hade varit bra, då killarna blir 11 & 13 till sommaren.
Har ni tips att delge?
Vad ska vi tänka på?
Stämmer det att det ALLTID är fukt i gamla vagnar?
Tips på vilken sorts vagn?
Alla funderingar tas tacksamt emot!
Ha det bra!!

  • Visningar: 1800
Nyckelord: husvagn


RE: Tips för 1a husvagnen???

Har läst någonstans att en ny husvagn ofta levereras med något litet fuktutslag, det är nog helt enkelt svårt att hålla en husvagn snustorr. Men det ska såklart inte vara blött. Ta med en fuktmätare och kika framförallt runt dörrar och fönster så att det inte ser fuktskadat ut eller känns mjukt. Tänk på hur det luktar i vagnen och hur den ser ut på utsidan, tex en mossig vagn kanske är fuktig innuti också?

Tryck och känn överallt ute som inne, kolla hur vagnen ser ut undertill. Leta på blocket och jämför priserna men som du säger får man lite vad man betalar för.

Lycka till!
8 dec 2009
av: Sofie Arebom

RE: Tips för 1a husvagnen???

Hejsan
Nej där behöver inte vara fukt i en äldre vagn , våra bekanta har en solifer 55 -79 utan fukt , en bra vagn då dom har en overbädd i ena soffgruppen. så lycka till med letade min svåger hittade en kabe Smaragd -84 utan fukt,
ha det bra
10 dec 2009
av: Tina Frantzén

RE: Tips för 1a husvagnen???

hej

Precis som ni har tänkt nu började vi med..Vi köpte en beg. husvagn för ca 5500 kr för ca 10 år sedan bara för att testa...

Idag har vi husbil och husvagn på gården och är ute jätteofta..

Jag tycker ni gör helt rätt och börjar lagom.Blir den sen stående behöver maninte ha dåligt samvete och inte allför tunn plånbok heller..

men STRESSA INTE MED KÖPET, FINNS SÅ MYCKET TILL Salu och med nätet så underlättas det ju mycket.

Pesonligen tycker jag att ett väl, fungerande kylskåp är ett måste, dem är inte billiga att köpa nya heller..

Och att vagnen inte är för tung och stor...

Lycka till med ert köp och hoppas ni tycker det är lika fantastiskt roligt som vi andra...

anna

28 dec 2009
av: Anna Hägg

RE: Tips för 1a husvagnen???

Hei :)

Nei da, det trenger ikke være fukt i en gammel vogn :) Men er enig med Sofie A om å ta med seg en fuktmåler. Man ser også gjerne på hvordan vognen ser ut innvendig i forhold til, er den blitt godt tatt vare på?, flekker i tak,vegger osv. Pass på at kjøleskap, vinduer,takluker, dører, gassbluss,hjul, drag og varmekilder osv virker som det skal. Spør gjerne om å få prøve det...

At dere vurderer et eget "rom" for barna synes jeg høres veldig fornuftig ut. :) Barna også trenger å få trekke seg litt for seg selv.....der er viktig at ALLE trives.


Vil ønske deg lykke til med envt kjøp og på din første ferie i egen campingvogn.. :)
3 mar 2010
av: Aud Monika Presteløkken

RE: Tips för 1a husvagnen???

Jag köpte en Sprite -65 för några år sen besiktad och färdig att använda, fick betala 5000:-, det var i superfint skick. Allting fungerade... Den var kanonfin, fattar inte varför jag sålde den:(. Lite trångbodd för er då, 3 bäddar.
Men lycka till med letandet!
4 mar 2010
av: Henrik Björkman

RE: Tips för 1a husvagnen???

tja jag köpte en ADRIA -79 som min prova på vagn för 3 år sedan med en trasig dörr men den var det ej någon fara med det var bara att fixa dörren o sen var de bara att köra så jag tror ej om du skaffar dig en fuktmätare el lånar en så klarar du dig rätt bra jag köpte mig min vagn förr 5000 :- men den duger ennu
17 mar 2010
av: Björn Z Z
Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se