Underbara Kosteröarna utanför Strömstad

Ute i havsbandet utanför Strömstad hittar du mitt semesterparadis - Kosteröarna. Hit tar du dig enkelt med färja från Strömstad eller med egen båt.


Kosterbåten på väg ut till öarna

Nord- och Sydkoster är Sveriges västligaste bebodda öar. Här finns restauranger, vacker natur och härliga bad från både klippor och sandstränder. Ett populärt sätt att ta sig runt på öarna är med cykel, finns att hyra på flera ställen om du inte har med din egen, föredrar du att ta dig runt öarna via havet finns det möjlighet att hyra havskajak. Det kan vara bra att veta att största delen av öarna är naturreservat vilket innebär att man inte får tälta var som helst, det finns också speciella regler kring var man får ankra.


Servering på Kosters Trädgårdar

Är du på Sydkoster kan jag rekommendera dig att besöka Kosters trädgårdar, Sveriges västligaste trädgård, som är en ekologiskt odlad besöksträdgård. Här finns mycket att titta på, ekologiska odlingar, vackra blommor, höns, kaniner med mera. Vid mitt senaste besök fanns där fantastiska solrosor och det växte stora gula citroner i en kruka.


Citroner på Kosters trädgårdar

Förutom all grönska i trädgården kan du också njuta av god mat på Trädgårds Caféet där det bjuds på egenodlade och lokala produkter. Dessutom finns en liten mysig gårdsbutik där de säljer ekologiska oljor, kryddor, böcker mm. Själv köpte jag med mig lavendelbiscotti som passar utmärkt till en kopp te på kvällskvisten.


Ekologiska odlingar

Nordkoster är den mindre av öarna, här är bästa sättet att ta sig fram till fots. Passa på att besöka Kosters fyrar på Högen och bli hänförd av den vackra utsikten. Fyrarna är faktiskt tända igen efter att ha varit släckta i över hundra år. Nedanför fyrarna hittar du ruinerna av gamla fyrvaktarbostäder. En perfekt avslutning på en dag på Nordkoster är att sätta sig på Galejen, en restaurang precis där färjan kommer in. Mitt tips är att beställa en räkbåt med Strömstadsräkor eller fisksoppan som är fantastiskt gott. Njut av maten samtidigt som du sitter och tittar ut över havet medan solen sakta går ner. Det kallar jag semester.


Mycket god fisksoppa


Håller med helt förälskad i Kosteröarna. Bodde där med barnen i tält när de var små. Så vackert!
6 jul 2010
av: Josefine Jonsson

Kanonfint restips, ser verkligen supermysigt ut! Kanske får ändra semesterplanerna lite:).
6 jul 2010
av: Anna Carin Björkman

  • Ålder: 32
  • Ort: Göteborg
  • Medlem sedan:
    21 jul 2009

Karta

Relaterade bilder

Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se