Karlsborg - Sveriges reservhuvudstad

Jag vill tipsa om Karlsborg vid vätterns strand som vi tycker är en mysig stad att stanna till vid om man är i närheten av Vättern. Denna helgen var vi först i Gränna och besökte visingsö, sedan stannade vi två nätter på Karlsborgs Camping som ligger på gångavstånd till centrum.

Karlsborg är tydligen Sveriges reservhuvudstad och det kan man förstå när man ser den imponerande fästningen som är ett av Europas största byggnadsverk. Här skulle den svenska regeringen och kungafamiljen skyddas i händelse av krig. Vi gick en guidad visning som var något extra, man fick verkligen en känsla för hur livet på fästningen kunde vara på den tiden det begav sig.

Karlsborg har en hel del att erbjuda, men vi tyckte nog att lugnet var det bästa. Ibland kan det vara skönt att bara sitta still och invänta det stora lugnet.Nyckelord: karlsborg

  • Ålder: 64
  • Ort: Alingsås
  • Medlem sedan:
    22 sep 2009
Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se