Stryn, Norge

För er som vill se häftig natur och evetuellt åka lite skidor på sommaren kan jag rekomendera Stryn i Norge. Det är en liten pärla mellan fjordarna och bergen.
Runt fjordarna finna massor med trevliga campingar att stanna på med näst intil magiska vyer.


Camping längs en fjord

Uppe i bergen finns ett antal glacierer man kan vandra upp och beskåda, riktigt häftigt, om man vågar kan man ta sig ett iskallt dopp.


En av Norges största Glacierer

En kort bit från Stryn finns Geirangerfjorden där man kan åka genom fjorden med båt och med guidningar om den vackra naturen och om skrönerna och bosättningarna runt om fjorden.


Geiranger fjorden med lyxkryssare ankrad

För er som åker MC är vägarna i norge mindre och lite roligare att köra på, de är även ofta placerade i väldigt fin natur, det gör att det tar lite längre tid att köra då man vill stanna och titta på allting hela tiden. Men passa er för polisen då jag fått erfara att det kan bli väldigt dyrt!

Ett tips är att åka över bergskedjan Jotunheimen som är helt fantastiskt!


Trevligt sällskap på vägen bjöd på fika

Nyckelord: motorcykel, natur, norge, stryn

Ser häftigt ut
12 mar 2010
av: Niklas Johansson

Ditt resetips är också jättefint, ser otroligt vackert ut. Vi har funderat på att ta husvagnen till Norge med vägarna kanske passar bättre för att köra MC än husvagnsekipage? :)
13 mar 2010
av: Sofie Arebom

Det fungerar nog jättebra med husvagn också, skulle kanske kunna bli lite tajt på vissa ställen, men är man då var att ratta ett sånt ekipage är det nog inga problem. Vet dock inte hur mycket aktiviteter för barn det finns på campingarna runt fjordarna, säkert varierat som hemma... MVH/Henrik
13 mar 2010
av: Henrik Björkman

Vi diskuterade Norge nu i veckan och frågan är om vi inte tar tåget och så hyr en bil några dagar på plats någon annan sommar. Man behöver ju inte försöka plåga ihäl barnen med att köra 500 mil på tre veckor :D Men vi får se kanske ger vi oss på det ändå!
26 mar 2010
av: Sofie Arebom

Stryn är tip-top jag har vart där två gånger själv. Tyvärr är maten som såldes på plats under all kritik, men det är ju en annan femma.
26 mar 2010
av: Palle Wibrån

Tack för tipset! Det är härliga vägar,
21 jul 2010
av: cecilia hartmann

Det ser jättehärligt ut . Funkar det att dra husvagn på dessa vägar ?
22 jul 2010
av: Conny Stefansson

Ja det gör det! Sen kan jag inte säga vilken väg husvagnsägarna föredrar till campingarna, finns ett par att välja mellan. Se till att serva bromsarna innan bara då det är mycket upp och ner.
27 jul 2010
av: Henrik Björkman

  • Ålder: 31
  • Ort: Göteborg
  • Medlem sedan:
    15 jul 2009
Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se