Svenska Arrow
Erbjudande Från

Björkliden Camping

Björklidens Fjällby med camping och stugby är en familjeanläggning i högalpin miljö, 20 mil norr om polcirkeln. Följ väg E10 10 mil nordväst om Kiruna.

Vintertid erbjuder vi skidåkning för alla kategorier av åkare. Det finns tillgång till både längdskidåkning med preparerade leder och utförsåkning (5 liftar och 25 nedfarter). Pisterna går från grönt till svart och området rymmer även off-pisten "Svarta Björn". Det finns även möjlighet till heliskiing då Arctic Guides har en helikopterbas i Björkliden.
Vinteraktiviteter utöver skidåkning är t ex grottkrypning, hundspann, snöskoturer, norrskensturer, guidade skoterturer samt Lämmelklubben (för barn).

Sommartid är Björkliden idealiskt för fjällvandringar då anläggningen ligger på fjället - de stora vidderna finns alldeles runt hörnet. I Björkliden finns Sveriges femte längsta grottsystem. Ett besök dit är en oförglömlig upplevelse! Björkliden har en av världens mest spektakulära golfbanor - utsikten är vidunderlig. Möjlighet finns att gå 18 hål då varje tee har två utslagsplatser.

För de fiskeintresserade finns en rad fina ädelfiskesjöar (röding, öring och harr) inom gångavstånd. Fiskekort säljs i Sportshopen och receptionen på Hotell Fjället i Björkliden.

Björkliden har tre restauranger: Restaurang Lapporten på Hotell Fjället, Gammelgården Ski Lodge (endast öppen vintertid) och Låktatjåkko Fjällstation. Baren Rallaren på Hotell Fjället är öppen under vintern och erbjuder afterski. Det finns en Lanthandel som erbjuder ett brett utbud av mat och färskvaror. Sportshopen har uthyrning och försäljning av både vinter- och sommarutrustning. Det finns tillgång till bastu både på Hotell Fjället och Gammelgården Ski Lodge. Kostnadsfritt för anläggningens gäster.

Björklidens camping ligger centralt i Björkliden. Varje elanslutnen plats har tillgång till kabel-TV. Duscharna ingår i campingavgiften. Vintertid måste elplasterna förbokas, sommartid är tillgången på elplatser större.

För aktuella logipriser se vår hemsida www.bjorkliden.com

Stugor på Björkliden Camping

  Våra stugor

  Välkommen till Stugbyn Kåppas som är belägen längs fjällsluttningen med en fantastisk utsikt över fjällvärlden och Lapporten. Ett perfekt alternativ för dig som vill sköta dig själv och bo med naturen inpå knuten under din fjällresa. Våra nyrenoverade stugor erbjuder 4-5 bäddar fördelat på två sovrum, ett allrum med kök, dusch/wc, kabel-tv samt bastu och altan. Många av stugorna ligger med utsikt över Torneträsk och Lapporten. Alla stugorna ligger inom gångavstånd till alla faciliteterna i Björkliden.

  • Aktivitetsutbud
  • Äventyr
  • Lugn och ro
  • Granne med fjället
  • Restaurang
  Boka någon av våra 83 stugor

  Faciliteter

  • Frukostservering

  • Ledarledda barnaktiviteter

  • Hundar välkomna

  • Restaurang med fullständiga rättigheter

  • Kabel-TV/Satellit-TV

  • Servicebutik

  • Konferensmöjligheter

  • Skötrum för spädbarn

  • Kreditkort accepteras

  Övrigt Aktiviteter

  Öppettider

  Öppet

  2015-01-01 - 2015-12-31

  Öppet fullservice

  2015-06-01 - 2015-10-31 07:00 - 22:00

  Boende

  • Hotellrum
  • Husbil
  • Husvagn
  • Stuga
  • Tält
  • Vandrarhem
  • Antal tomter 100

  • Antal stugor 83

  Boka nu

  Från

  720 SEK

  /natt

  Hotell

  Vårt klassiska fjällhotell Hotell Fjället, som numera är fyrstjärnigt, ligger vackert beläget en bit upp på fjället.

  Välj mellan bekvämt boende i enkel-, dubbel- eller familjerum. Alla rum är utrustade med wc/dusch och kabel-tv.

  Här hittar du även Bar Rallaren och intill hotellet finns sportshopen där du kan hyra eller köpa allt du behöver för din vistelse i fjällen. Vår hotellfoajé är en trevlig samlingsplats. Ta dig något att dricka i lobbybaren, slå dig ner framför brasan och njut av panoramautsikten över fjällvärlden. Lobbybaren har ett enklare barsortiment, fikabröd och smörgåsar till försäljning

  I hotellreceptionen finns sällskapsspel för utlåning samt kioskförsäljning av godis, glass, hygienartiklar och souvenirer. Hela hotellet har trådlös uppkoppling och i lobbyn finns ett gästkontor med dator att hyra.

  På hotellet finns också olika konferensrum, bastu och ett mindre styrketräningsrum. I anslutning till lobbyn finns ett lekrum för barn

  Från

  190 SEK

  /natt

  Husvagn, husbil eller tält

  El-platserna har 10A säk­ringar och kabel-TV-anslutning. I anslutning till campingen ligger ett service­hus med värmestuga, TV, enklare kök med kokplattor, ugn och mikrovågsugn, duschar, toaletter och tvättstuga med torkskåp.

  Från

  698 SEK

  /natt

  Stugor

  Stugbyn Kåppas är belägen längs fjällsluttningen med en fantastisk utsikt över fjällvärlden och Lapporten. Stugorna ligger i anslutning till Hotell Fjället, Restaurang Lapporten och Bar Rallaren, med ski in/ski out till Björklidens liftsystem. Perfekt för dig som vill sköta dig själv och bo med naturen inpå knuten istället för på vårt fjällhotell.

  Våra nyrenoverade stugor erbjuder 4 - 5 bäddar fördelat på två sovrum, ett allrum med kök, samt dusch och wc, torkskåp och kabel-tv. De flesta stugorna har nyrenoverade kök med diskmaskin och microvågsugn samt att de utrustats med bastu.


  Björkliden Camping
  Boka nu
  Kontakt

  Björkliden Camping
  981 93 Björkliden

   
  Klassificering
  3 stjärnor
  HygienDen sanitära servicen på campingplatsen
  MiljöCampingplatsens infrastruktur
  ServiceCampingplatsens servicesutbud
  RekreationAktivitetsytor på campingplatsen
  AktiviteterArrangerade aktiviteter på campingplatsen
  Stäng
  Besök oss på Facebook
  Annonser
  Tipsa en vän
  Logga in