Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Stäng detta meddelande för att godkänna. Läs mer.

OK
Erbjudande Från

Midsommarfirande på Kerstins Udde

Kerstins Udde Spa Camping Stugby & Konferens ligger naturskönt där Höga Kusten möter Lappland. Här firas traditionellt midsommarfirande med kransbindning kl. 13.00 och kaffe med hembakt samt dans runt midsommarstången till tonerna av nyckelharpa kl. 14.00 på campingplatsen.

Boka ett helt paket med Midsommarbuffé och Spapaket med boende i stuga med bäddade sängar och frukostbuffé och njut av midsommarhelgen tillsammans eller kombinera ihop er egen Midsommarhelg på Campingen. Till erbjudandet

Kerstins Udde inbjuder till Midsommarbuffé kl. 16-18
på Midsommarafton. Här bjuds på ångermanländska maträtter med rötter i vårt kulturarv Nolaskogs och i den samiska kulturen. Lokala råvaror med bl.a, sill, lax, rökt ren, Älgtjälknöl, sallader och hembakt tunnbröd m.m. inkl. kaffe och dessert. Pris för buffén, 340 kr för vuxen, 120 kr för ungdom (12-15 år), 60 kr för barn (6-11 år) och gratis för barn under 6 år.

"Från Kerstins Udde ser jag vattnet skratta och skogen dansar runt i rosenkrans och själv jag skrattar när jag börjar fatta att jag är med i kväll i Världens dans"........

Kl. 21.00 startar midsommarnattsvandringen från Kerstins Udde till Långvattnets fäbod för den som vill fortsätta fira traditionell midsommar in på småtimmarna. Till fots och i meditativ promenadtakt kommer du nära skogens allra innersta väsen. Målet för den rogivande vandringen är Långvattnets fäbod, där mat och dryck serveras ackompanjerat av både nyckelharpa och sång.

Det är ungefär 6 km från Kerstins Udde till Långvattnets fäbod, precis lagom för att känna in stillheten och lugnet. Med den vackra Lemesjön i blickfånget knyter du på dig kängorna för en vandring i promenadtakt. Första delen av vandringen går på en slingrig skogsväg genom doftande barrskog. Så småningom smalnar vägen till en ojämn stig. Tillsammans med en kunnig guide får du lära dig om älggräs, daggkåpa och andra örter som växer längs stigen, och vad de har för betydelse för vår hälsa. Stigningen upp till fäboden är bitvis brant, men belöningen är stor. Ljuva toner av vacker sång och nyckelharpa ljuder i den ljusa sommarkvällen. Väl framme vid fäboden serveras traditionell fäbodmat som olika ostar, torkekötte (saltat, torkat kött), tunnbröd och kaffe med mandelformar, vattlingon och vispgrädde.

På tillbakavägen genom skogen blir det bäverspaning i den magiskt ljusa sommarnatten. Här och där syns tydliga spår av bäver, som gnag på trädens stammar och en hydda. Du får också veta lite om hur bävern lever sitt liv här i hjärtat av Ångermanland. Under midsommarnatten plockar var och en förstås sju sorters blommor under tystnad och tvättar sig i daggen från daggkåpan för att få ett långt och friskt liv.

Samling vid Kerstins Udde i Trehörningsjö kl. 21.00. Stadiga skor eller stövlar. Kläder efter väder. Liten vattenflaska och något som ger energi att äta kan vara bra att ha med då vandringen tar 2 timmar och går delvis brant uppåt och på ojämn stig.

Pris 290 kr för vuxen vandrare, barn 50 kr. (Fäbodmat ingår i priset) OBS måste förbokas gärna under evenemang på kerstinsudde.se

Läs mer och boka boende på Kerstins Udde Spa Camping Stugby & Konferens här

Annonser
Tipsa en vän