Falkudden camping och stugby

  • Skapad av: Moni Klaver
  • Skapad: 20 apr 2011
  • Medlemmar: 2
  • Klubbstatus: Öppen
Nyhet, boka oss online!

Falkudden Camping & Stugby ligger naturskönt vid By sjön, en vik av Dalälven, 22 km utanför Avesta i Dalarna. Tomter och stugor ett stenkast från badet med sandstrand.

Upplevelse och sevärdheter: Här finns fina fiskemöjligheter i sjö eller strömmande vatten och campingen ingår tillsammans med Neda i Top 10 Fishing Sweden. Fiskekortförsäljning för Tyttbo och By fiskvårdsområde.

Här kan du hyra motorbåtar, rådbåtar och kanoter och ge dig ut på fina vatten. Naturen ger möjlighet till vandring, bär- och svampplockning, samt goda förutsättningar för att uppleva skogens tystnad.
Omnejden av Näs är också utmärkt för att ta en tur på cykel.

Vår närhet till vildmark, Färnebofjärdens nationalpark, Forsfiske i Tyttbo och idyller som Gysinge Bruk, den egna kommunens hembygdsgårdar, myntmuseet och Carl Jularbo museet i Avesta, gör att vårt läge kan tillgodose många olika intressen. Allt detta inom några mils radie.

På Näs idrottsplats, 500 meter från campingen och på Hembygdsgården, ordnas också traditionellt midsommarfirande med uppvisning av folkdanslag och stor familjefest på dagen.

I byn hålls också den årliga Slånkvicku, i juli månad. Då det sprudlar av uppträdande och aktiviteter för alla åldrar. Dessutom anordnas ett antal marknader under sommaren.
Avestakarnevalen med karnevalståg, tivoli och tävlingar. Möklintaveckan hålls i juli månad. Avstånd till Möklinta 13 km.


Länk: www.campingfalkudden.se

Bilder

Bra fiske i Dalälven

Bra fiske i ...

av: Moni Klaver
20 apr 2011
betyg
strand

strand

av: Moni Klaver
20 apr 2011
betyg
Stugor ligger vid vattnet

Stugor ligge...

av: Moni Klaver
20 apr 2011
betyg

Forum

 
Svar
Senaste svar
 

Inga inlägg hittades

Anslagstavla

Inga inlägg i anslagstavlan

Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se