Lufta Camping Ånäset

Lufta Camping är en liten familjevänlig camping som ligger strax söder om Ånäset vid Luftabadet. Campingen ligger ca 300 meter väster om E4 i en naturskön miljö i varierad terräng. Här finns möjlighet att koppla av och bara njuta av naturen, badet, restaurangen eller ta en promenad i omgivningar.

För den som vill ha lite fart och spänning rekommenderas vattenrutsch, beachvolleyboll eller den svåra minigolfbanan på stenhällarna.

Det finns fler aktiviteter/sevärdheter inom gångavstånd. Du kan ta en promenad ner i samhället för shopping och samtidigt titta på flera av de intressanta historiska byggnaderna. I Ånäset finns en stilfull 300 årig träkyrka vars arkitektur är ovanlig på dessa breddgrader. Det magnifika tingshuset är verkligen något att se. I Ånäset finns också ett av europas största ostlager där den utsökta Wästerbottensosten lagras.I lagret finns en utställning, du kan köpa ost ellet ta ett fika i ostcafeét. Om du går slingan vidare över E4 kommer du till Stenfors gård där det finns en antikhall, restaurang och visningsträdgård. Om du orkar kan du avsluta med en promenad 500 meter söderut där du hittar det vackra hembygdsområdet. Sommartid är byggnaderna öppna och det finns guide och kaffe med dopp att köpa Härifrån är det 500 meter tillbaka till campingen.

Lufta Camping ligger i Ostriket, Visit Umeå och Gold of Lapland. Här finns ett stort antal besöksmål både för den som vill se/prova på hantverk, fiske eller ta del av landsbygds och brukskultur. Det finns ett stort antal mindre cafeer och resturanger som är öppna sommartid. Söker du ett större shoppingcenter är avståndet, 67 km till Umeå eller Skellefteå en lämplig dagsetapp med bil eller buss.


Länk: Hemsida Lufta camping

Bilder

Forum

 
Svar
Senaste svar
 

Inga inlägg hittades

Anslagstavla

Hej
Vi finns nu också på Facebook
http://sv-se.facebook.com/pages/Lufta-Camping/140117729340627
27 jan 2012
av: Per-Gunnar Lundgren

Just nu pågår ombyggnation av restaurangköket . Utanför är det gnistrande vacker våvinterväder. Vi har anställningsintervjuer, utbildar och förhandlar avtalen med underleverantörer och föreningar.Bokningarna börjar droppa in och planeringen för Ostens dag pågår också för fullt.
31 mar 2011
av: Per-Gunnar Lundgren

Ett nytt campingår har börjat för de som åker söderut eller föredrar vintercamping. Vi på Lufta Camping har nu skottat av alla plana tak och arbetar med renovering samt hemsidan. Vi har en del cateringförfrågningar så lite restaurang blir det också. Själv ska jag ha en semester i varmare klimat framöver innan den efterlängtade campingsäsongen börjar i maj.
Några fina vinterbilder kommer jag att lägga ut här framöver. Nu finns vi också på Facebook om du vill vara med dina campingvänner hela tiden. Ha det bra och vi hörs snart!
20 jan 2011
av: Per-Gunnar Lundgren

Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se