Diskriminering av tältande

6 jul 2010 av: Marianne Eliasson

Har precis kommit hem från tältcamping. Upplevde att som tältande blir man nästan diskriminerad på campingplatser. Samma pris för tält och bil som för bil och husvagn utan el. Men hänvisad till område antingen långt från dusch/toaletter eller tilll en stenig backe utan möjlighet till skugga. Som tältande är ju platt mark utan för mycket rötter eller sten att föredra. Förvisso fick vi pratat till oss en plats för husvagnar utan el, men vi hörde ju missnöjet från grannarna i husvagnarna intill att det faktiskt fanns tältplatser.
Vi är ett medelålders par som föredrar tält framför att dra omkring med husvagn, men vi vill ändå kunna njuta av lite bekvämlighet på campingplatsen. Är det någon annan som också upplevt samma känsla av att vara satt på undantag när man tältar? Tips på campingplatser i södra Sverige där tältande campar på samma villkor som andra?

  • Visningar: 1066Jag kan hålla med lite. Vi är en familj med tre barn och skulle gärna ligga lite mer centralt ibland nä'r vi campar.

Jag kan hålla med lite. Vi är en familj med tre barn och skulle gärna ligga lite mer centralt ibland nä'r vi campar.

Tycker också det är skönt att slippa dra en husvagn. Älskar vårt trerumstält.

Framför att tält får kommas in i värmen
14 jul 2010
av: Magnus Hertzman

RE: Diskriminering av tältande

Hej. Vi är en barnfamilj med 2 barn och vi har tältat på rätt många ställen nu. Två gånger har vi legat bland husvagnarna men vi har inte hört några kommentarer. Vi har också sett andra tält bland husvagnar. Vi bryr oss inte om någon el och tittar först och främst på tältområdena när vi ska tälta. Men tycker vi inte att det passar så väljer vi en annan plats. Som du säger behöver det vara platt och bra mark för tältet. Synd att ni har upplevt det så. Vad skulle det göra undrar man ju? Om det är en husvagn med förtält eller bara ett tält??? Ni har nog bara haft otur. Sluta inte med att tälta för det!
16 jul 2010
av: I Gustafsson

RE: Diskriminering av tältande

Vi (2 stora + 3 små) har campat med tält i ett antal år och undviker campingar som inte har separata tältplatser. Jag antar att de flesta gästnätter står husvagnscampare för, därför kan jag förstå att campingplatserna satsar mest på husvagnsplatser.

Vill man undvika diskriminering, välj mindre campingar utan markerade platser.


23 jul 2010
av: Ingemar Gyllenhammar

RE: Diskriminering av tältande

Håller helt och hållet med er övriga. Vi är ett medelålders par som har tältat från att barnen var små och numera med barnbarn. På nästan alla campingar i Sverige blir vi tältare hänvisade till platser som är kuperade, har mycket rötter som sticker upp eller oklippta ängar. Har i sommar varit till Tyskland och campat, på väg till och från Italien, vilka underbara campingar. Avgränsade tomter med häck, för tält eller husvagn/husbil, ingen skillnad. Priset varierade från 120 SKR till som dyrast 210 SKR. Jämför jag de priserna med Sverige är det t o m billigare på de flesta campingarna utomlands. Jämför man sedan servicehusen får vi ännu mer att klaga på i Sverige. Det har gått så långt att vi allvarligt funderar på att köpa husbil för att bli behandlade med respekt.
Senast erfarenheten var i Storforsen där vi blev hänvisad till en oklippt slänt, hittade till slut plats bredvid stugorna, 220 kr kostade det?
25 jul 2010
av: Mats Skytt

RE: Diskriminering av tältande

Kan till viss del hålla med om att det ibland känns som man blir lite styvmoderligt behandlad av campingen när man ska bo i tält.

Vi bor i och för sig mest med taktält som är ganska ovanligt ännu. Eftersom tältet sitter på biltaket så är det inte så nog med rötter och sånt. Plant bör det vara.

De flesta reaktioner vi fått har ju varit väldigt nyfikna. Många vill kika in och prova att fälla ihop och upp tältet så man får vara beredd på att prata lite :-).

Vi har mer och mer börjat campa vilt och inte på campingplatser. Där finns ju en annan fördel med taktält - det går ju att stå nästan var som helst där det är plant och behöver ju inte ens vara gräs. Rötter, grusplan, asfalt, kohage - allt funkar.


17 jan 2011
av: Mackan Tolebjer

RE: Diskriminering av tältande

Jo,ofta blir det att man får de lite sämre platserna då man tältar.Tält är lite lägre status tyvärr.Detta är inte bara i sverige utan även då vi varit på mc semester i Tjeckien,Tyskland och Polen.Måste säga att där finns verkligen undantag oxå.
1 feb 2011
av: Bighoj

RE: Diskriminering av tältande

jo detta känner man igen .
det är ju inte allt för sällan som dom på hjul med tak riktigt ser ner på en bara för man har tält.

en husvagn behöver väl inte ha precis platt mark. dom kan ju stå där det är lite ojämnt.

på ett ställe jag va på så fick jag en plats där det va en massa kottar och nu snackar vi många kottar så jag sa till men fick till svar att ja kunde låna en kratta och ta bort dom . hmmm skall jag göra det ? . inte jag inte .

30 apr 2011
av: Matz Ovrell

RE: Diskriminering av tältande

hej detta är mitt först svar på denna sida (kanske för att jag precis blivit campare med tält) kan bara säga att vi var på en camping på öland (vet ej om man skall skriva ut namn skicka et pm om ni vill veta vilken) där det inte var några problem alls golk var nyfikna på tältet och vi hade en elplats inga sura miner eller så bara positiva erfarenheter. Så vi får hoppas att det vänder för oss tältare

ps vi kanske skulle utbyta erfarenheter om vilka campingar som är bra för campare kan bli intressant så man kan undvika dom värsta missarna ds

familj med 2 vuxna 2 barn och ett Outwell Monterey 5 tält
15 jul 2012
av: Mikael Johansson

RE: Diskriminering av tältande

Vi är en familj som tältat i flera år och vi har inte upplevt att vi har blivit sämre behandlade för att vi tältar . Vi upplever också att det blir flera som tältar för varje år .
26 jun 2013
av: Kristina Åkerman
Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se