Vad vill en husvagnscampare ha?

30 nov 2009 av: Peter Wallin

Vi bygger ut campingen i Boden och vi vill hitta nya ideer på vad som en campingtomt/campingkvarter skall innehålla. Vi kommer fortsätta att satsa på stora tomter i små kvarter 4-6 tomter och vill fylla kvarteren med "nyheter" .
Exempelvis så funderar vi på: Kvarter med tre tomter och uteplats med grillplats och långbord, husvagnstomt med egen dusch och toalett, kvarter med fyra tomter kök och matrum, kvarter med sex tomter och egen bastu.

Vi vill gärna ha fler tips på vad som en husvagnscampare kan önska sig på sin tomt, och du vi bygger nu så fram med ideerna.

Var gärna "lite" galen.
Innehållet har redigerats


RE: Vad vill en husvagnscampare ha?

Är det tänkt för långliggare eller vanliga campare?
1 dec 2009
av: Sofie Arebom

RE: Vad vill en husvagnscampare ha?

Tyst zon, som det finns på tågen. För oss som bara vill vila.
1 dec 2009
av: Erik Olsson

RE: Är det tänkt för långliggare eller vanliga campare?

Till att börja med så gör vi ingen större skillnad på säsongare och vanliga campare, hos oss är alla gäster.
Vi har i dagsläget få säsongsgäster, och de finns är ganska utspridda på vår camping. Vi har däremot många stamgäster som återkommer år efter år, vi har över 300 gäster som har besökt oss 10 år eller längre och stannar 2-3 veckor..

Det är mycket populärt att boka hörntomter, detta är en av anledningarna till att vi bygger små kvarter. Då får vi fler hörntomter.
1 dec 2009
av: Peter Wallin

RE: Vad vill en husvagnscampare ha?

a) Börja med hemsidan. Gör den mer inbjudande. Den är oehört stel och tråkig. Är campingen tråkig?
b) Bilder, bilder och gärna rörliga bilder på hemsidan. Vi är rätt många som väljer våra besök efter vad hemsidan visar upp. Vad visar den idag? Stugor! (4 bilder totalt)
c) Kika lite på hemsidorna ifrån Italien/Österrike/Frankrike och skaffa inspiration därifrån till hemsidan.

När det gäller campingtomterna.
Gillar när det är naturligt avgränsat bakom vagnen, med en häck eller buskage. Det ger lite mer avskildhet, precis som hörntomter.

Markeringar. Markera gärna med ex. nedgrävda stenplattor var husvagnens högra däck ska stå, då blir det alltid minst 4meter till nästa vagn.Det underlättar även inbackning.

Grillplats. En 40x40cm betongplatta i marken intill vägkanten som markerar vart den medhavda grillen ska stå, eller engångsgrillen ska stå. Ni undviker gräsbränder bl.a. och fula gräsytor.

Det var lite från "kontoret"


1 dec 2009
av: Lasse Sundström

RE: Vad vill en husvagnscampare ha?

Grillplats med långbord tycker jag låter jättebra, åker man många tillsammans kan det vara bekvämt att slippa släpa ut allt själv utan att det finns färdiga bord.

En bastu är en bra idé men gör bokningssystemet enkelt och lättillgängligt, på många campingar är det så krångligt, måste bokas dagen innan osv och då blir det sällan av att man bastar. Badtunna är en annan höjdare!

Bra lekplats tycker jag är något man skall satsa på med många olika saker att göra. Gungor, gungbräda, sandlåda, klättervägg, rolig klätterställning. Studsmatta är jag lite anti emot eftersom att man lätt gör illa sig och utan vuxenövervakning håller sig barnen sällan till att hoppa en och en. Kanske en liten lekstuga där man kan ha affär osv.

Äventyrsgolfbana är roligt, med lite annorlunda banor. Kanske skulle man kunna ha bokutlåning i receprionen och uppmana campare att lämna kvar lästa böcker de har med sig i "biblioteket"
2 dec 2009
av: Sofie Arebom

RE: Vad vill en husvagnscampare ha?

Jag håller med Lasse också, tydligt markerade platser gör det mycket enklare!
2 dec 2009
av: Sofie Arebom

RE: Vad vill en husvagnscampare ha?

Vi är mycket tacksamma för de synpunkter som hittills kommit in, ett stort tack till Sofie, Erik och Lasse. Fortsätt gärna skriva fler förslag.
2 dec 2009
av: Peter Wallin

RE: Vad vill en husvagnscampare ha?

hej

finns det plats för husbilar också...

anna
20 jan 2010
av: Anna Hägg

RE: Vad vill en husvagnscampare ha?

bra dränering regniga dagar
10 feb 2010
av: Leif Sjögren
Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se