Åland?

13 jan 2010 av: Anders Christoffersen

En fråga bara om det är någon här som har varit över till Åland med husvagnen?
Vi sitter här och små planerar för sommaren och det kom upp på förslag bland annat.

  • Visningar: 694
Nyckelord: åland


RE: Åland?

Nej vi har nöjt oss med Öland :D
14 jan 2010
av: Sofie Arebom

RE: Åland?

Vi har aldrig varit på Åland heller, men skulle också vilja åka. Hittade denna sida på Internet. Du kanske redan har sett den?
http://www.visitaland.com/se/bo/camping
18 jan 2010
av: Urban Johansson

RE: Åland?

Tack för länk förslaget men har redan spånat på den sidan lite.Var sen inne på Ekerölinjen, det kosta bara 250kr för bil och husvagn vissa avgångar.
18 jan 2010
av: Anders Christoffersen

RE: Åland?

Även jag skall över till Åland i år. Åker med Eckerölinjen i Maj då nästan alla avgångar kostar 250:- I Juni är det ju bara den sena avgången som är billig, om jag fattat det rätt.Då är man framme vid 24 tiden och det kan bli lite svårt att hitta plats. Ålands turistbyrå på nätet ger dig all info du kan önska. PS. Glöm inte ta med cykeln. Kjelle.
4 maj 2010
av: Kjell Viberg

RE: Åland?

Kjell du kan ju ta och berätta hur det var där, man är väldigt sugen. För på bilder och sånt ser det väldigt gemytligt ut.
/ Anders
30 maj 2010
av: Anders Christoffersen

RE: Åland?

Hej Anders och alla andra som är sugna på Åland. Nyss hemkommen och kan berätta att Åland är väldigt likt Sverige till natur och kultur. Det lilla extra får man genom att gå historievandringar, ja det finns sådana t ex i Geta i norr. Blomsterprakten nu i slutet på Maj är enorm . Vi i Göteborgstrakten är inte bortskämda med Gullvivor samt vissa orkideer,som växer som ogräs på Åland.
Fågellivet är stort. Tex spillkråka såg vi 3 stycken. Jag har aldrig tidigare sett dom annat än uppstoppade. Man kan båtluffa mellan öarna, det kostar ingenting. Tag gärna med cykeln. Var själv på Gökar , en resa på 2,5 timmar.
Man får verkligen se skärgården om man åker båt. Historiska platser som skall ses är Bomarksunds fästningsruin samt Kastellholms slott. passa då på att besöka Jan Karls gammelgård vid Kastellholm. Där finns även en utställning om posten på Åland under den tid när ryssen regerade där . Se den . det är intressantare än man kan tro. Mariehamn är i stora drag en villastad med ett väldigt litet centrum.Där ligger fyrmastade barken Pommern som är värd ett besök. Låg med husvagn påp Kattnäs som är lite si så där, men jag har besett dom som ligger på Eckerö . Dom tycks habättre klass samt helt klart bättre miljö. Åk till Åland, det är lätt att trivas där. Det gjorde jag-
5 jun 2010
av: Kjell Viberg

RE: Åland?

Ja man får ta och åka över nu i sommar elller nästa år, som sagt väldigt sugen. Förresten tack Kjell för din berättelse.
8 jun 2010
av: Anders Christoffersen
Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se