Åk Göta Kanal med husvagn

Det är inte alla förunnat att kunna ta sig fram på Göta Kanal med båt, men det finns alternativ. Ett i vårt tycke mycket trevligt sätt att bese detta fantastiska byggnadsminne är att med bil följa kanalen. Då vi bor i Falun var det enklast att ta med husvagnen och parkera den på ett lämpligt ställe och sedan göra utflykter längs kanalen.
Vår favoritplats har blivit Wassbacken. Det ligger centralt för kanalens Västgötadel och det är inte långt vare sig till Vättern eller Vänern. Det finns massor att se och göra längs kanalen och dessutom bra matställen.
Att bara slappa på campingen är också trevligt, speciellt som den ligger precis intill kanalen och man kan sitta vid husvagnen och titta på alla flytetyg som i sakta fart åker förbi. På kvällarna är det dessutom fullt i gästhamnen och man kan stifta närmare bekantskap med båt besättningarna. Orkar man inte fixa mat själv så finns det en mycket vackert belägen restaurang vid campingen.


Vi har funderat på att ta en tur längs Göta Kanal sen förra sommaren så vi får se om det blir nåt med det i år . Intressant tur iaf .
16 apr 2011
av: Conny Stefansson

Vi håller med. Göta kanal är fantastiskt att följa och se. Vår favorit camping är Töreboda camping. Vi återvänder gärna. Arne S
17 apr 2011
av: Arne S

Tack för resetipset....
27 apr 2011
av: Anki Martnell

Håller med Vi gorde samma resa som ni 2005 Wassbacken är hellt underbar
30 apr 2011
av: Tore o Inger Persson

Håller med. Här firade vi midsommar för några år sedan och det kan jag rekommendera. Väldigt bra midsommarfirande! Det finns inte mycket runt omkring vilket gör det till en liten personlig camping. Inte mycket för barn att göra dock, förutom minigolf och trampebåt.
4 maj 2011
av: Gunilla Larsson

  • Ålder: 68
  • Ort: Falun
  • Medlem sedan:
    15 sep 2009

Nyckelord

Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se