Svenska Rese- och Turistgalan 2009

Här kommer en kort rapport från Svenska Rese- och Turistgalan som gick av stapeln i Stockholm torsdagen 22/10. Grundsyftet med galan är att aktivt inspirera och förmedla kunskap och samtidigt bygga nätverk för att mer kraftfullt utveckla den svenska turistnäringen

Under dagen skulle stora turismpriset delas ut för 16:de gången. Priset belönar föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.

Orsa Grönklitt och Vildmark i Värmland, som båda har anknytning till camping ,var nominerade.

Orsa Grönklitt är Dalarnas största turistföretag som driver temaparker, campingar och skidåkning. Mest kända är de kanske för Björnparken där Sveriges fyra stora rovdjur samt ytterligare ett antal utrotningshotade rovdjur finns.
Läs mer på:
Orsa Grönklitt

Hos Vildmark i Värmland kan du bygga din egen timmerflotte av enbart stockar och rep och färdas nerför Klarälven. Jag tror att det är ett äventyr och en upplevelse som man aldrig glömmer.
Läs mer på:
Vildmark I Värmland

Dagen började med lite skönsång av Jan Johansen, som man inte sett på ett tag, men vem kommer inte "ihåg se på mig" :-) Därefter följde flera föreläsningar och debatter om svensk turism och hur vi skall navigera in i framtiden.

När vi var framme vid prisutdelningen så blev alla nominerade uppkallade på scen och de fick under 60 sekunder berätta om varför just de skulle vinna. Björn Eriksson meddelande därefter vinnaren som välförtjänst blev Ystad kommun. De har verkligen satt Ystad på den internationella kartan genom sitt jobb med filmturism baserat på Henning Mankels böcker om Wallander.
Läs mer om Ystad här:
Ystad

Dagens stora höjdpunkt för mig var annars en internationell talare vid namn Tim Smith som är grundare av "Eden prodject". Mitt i ett gammalt grustag i brittiska Cornwall ligger The Eden Project, som är flera stora trädgårdar, både utom- och inomhus.
För inne i vad som ser ut som stora såpbubblor ryms till exempel en regnskog och en medelhavsträdgård. Platsen är ett populärt turistmål, men kanske framför allt ett ställe där kurser hålls och skolbarn får utbildning

Tim är en helt otrolig människa och hans historia inspirerade nog många.
Läs mer om Eden prodject:
Eden Prodject

Alla dessa galor, men det låter ändå kul.
26 okt 2009
av: Erik Olsson

Det låter som en riktigt trevlig tillställning
26 okt 2009
av: Henrik Björkman

  • Ålder: 39
  • Ort: Göteborg
  • Medlem sedan:
    22 jul 2009

Karta

Relaterade bilder

Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se