Dykning på Väderöarna

Mitt bästa smultronställe på Västkusten måste vara Väderöarna. Vi har varit där flera gånger, nu senast med en dykutflykt med Dyk Leif som utgår från Hamburgsund.Väderöarna ligger utanför Fjällbacka i Tanums kommun och består av hundratals klippholmar och skär. Det finns båtfirmor som kör ut till öarna, från Fjällbacka kör bla "Fjällbacka Båttrafik" som gör dagsutflykter. Du kan även åka från Hamburgsund och Grebbestad.

Du kan bo i den gamla lotsstationen på Storö där det finns ett mysigt värdshus som bla har en vedeldad bastu och en vedeldad badtunna som är fylld med färskt havsvatten.

Om du vill bo prisvärt i Fjällbacka så finns Långsjö Camping som både har camping, stugor, övernattningsrum och lägenheter. Campingen ligger ca 4km norr om Fjällbacka med havet som granne. Via hemsidan kan man boka boende direkt.

Vår dykutflykt började med samling kl 09.00 för genomgång av dagen. Vi var 12 st förväntansfulla dykare och vädret var strålande. Efter att vi packat båten med all utrustning bar det av ut mot öarna. Vi hade två dyk planerade för dagen, det första var via Trolleskären längst ut i ögruppen.


Dykningen var utmärkt med bra förhållanden och klart vatten, vi såg bla hummer, blågylta, torsk och krabbor.
För lunch stannade vi till på en av öarna och bara njöt av dagen och det fina vädret.

Länk till Dykleif
Länk till Väderöarnas värdshus
Länk till Fjällbacka båttrafik
Länk till Tanums turistsida
Länk till Långsjö Camping
Länk till Trolleskären på sjökort


Goa bilder! Snart sommar igen....
8 mar 2010
av: Communityguiden

Får jag hänga på nångång? =)
12 mar 2010
av: Henrik Björkman

  • Ålder: 39
  • Ort: Göteborg
  • Medlem sedan:
    22 jul 2009
Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se