Astrid Lindgrens Värld med campingÄven denna sommar besökte vi Alstrid Lindgrens Värld i Vimmerby Småland, ett spännande och roligt besök för alla mellan 2-99 år. Allt är väldigt väl genomtänkt, skådespelarna helt fenomenala och barnen blir delaktiga på många sätt. Nu har de också utökat och förändrat matutbudet till det bättre - mindre snabbmat och mer man står sig på en hel dag.

Pannkakasbuffén kan rekomenderas, var även smidigt att gå till husvagnen för att fixa lunch.

Campingen ligger precis på andra sidan vägen, perfekt om man vill gå i parken två dagar och ha nära, husvagnsplatserna är dock ganska trånga och 4 meter mellan ekipagen kan man helt glömma. Butiken har väldigt litet utbud, mest godis så det är en bra idé att handla innan man kommer dit. Toaletter och duschar städas inte så ofta som det skulle behövas, jag tror en del av stöket beror på att många inte är vana campare och inte känner sig manade på samma sätt att städa efter sig själva.

Frukost på Linas kök inne i själva parken är ett måste om man bor på campingen, den är dessutom tillgänglig endast för campinggäster. Som en vanlig hotellfrukost ungefär men har man tur kommer några av karraktärerna i parken förbi och sjunger en stund. Skönt att slippa frukoststöket innan man ska iväg också tycker jag och dagen får en bra start. En fördel med att ta frukosten på Linas kök är att man kommer in i paken 1 timme innan övriga besökare och hinner åka saltkråkanrundan innan det blir jättekö!www.alv.se


Vilka fina bilder du tar. Är du fotograf?
21 okt 2009
av: Erik Olsson

Nej bara som hobby, har har ju turen att ha så fina motiv mitt framför ögonen på mig också ;) Men jag blir glad att du gillar mina bilder!
21 okt 2009
av: Sofie Arebom

Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se