Ölsjöbadets Camping, Ramsberg

Ölsjöbadets camping är en liten pittoresk camping mitt i djupaste skogarna i Bergslagen. Den ligger intill Ölsjön som är känd för sitt mörka vatten, öl kommer från holländskan och betyder just mörk, inte öl som många tror. Vattnet i sjön påstås vara så rent att det går att dricka rätt ur sjön (ingenting jag vill rekommendera här dock).


Kvällssol och allsång

Campingen är försedd med begränsat antal husvagnsplatser med el.
På sommaren är badplatsen en av Lindesberg kommuns populäraste badplatser med sin stora yta, det finns både gräs och en stor sandstrand att ligga på. Bryggorna med hopptorn är alltid fulla med lekfulla stora och små barn. I kiosken kan man hitta enklare mat, färskt fikabröd, godis och glass.
Man kan även köpa fiskekort till närliggande sjöar. I sjön finns det öring, gädda, lake, abborre, braxen, mört och löja (kanske nån lite Snorjärs). Vill man spela volleyboll kan man låna boll i kiosken.

Om man vill ta en trevlig simtur kan jag rekommendera att ta turen över sjön och tillbaka, då ör man lite lagom mör när man kommer tillbaka.


Jag och Tomas bär ner en stor grill

Kvällstid är det fantastiskt mysigt att grilla på någon av de utsatta grillplatserna och se solen gå ner.Förutom campingplatser för husvagn och tält finns även en trevlig stuga att hyra.Läs mer om Ramsberg


Halvbra erfarenheter från den campingen.
2 sep 2009
av: Erik Olsson

Jasså det var ju inte kul, får man fråga vad som var mindre bra?
7 sep 2009
av: Henrik Björkman

Vilket trevligt restips!
15 feb 2010
av: Anna Carin Björkman

trevliga bilder.
15 feb 2010
av: Mikael Alfredsson

  • Ålder: 31
  • Ort: Göteborg
  • Medlem sedan:
    15 jul 2009

Karta

Relaterade bilder

Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se