Semesterresan från Kust till fjäll i Norrbotten

En fantastisk resa som jag och min fru har gjort sommaren 2009 är att bila från Kusten ( Kalix ) till fjällen ( Riksgränsen ). På vägen dit så har vi besökt massor av fantastiska platser.

Först var vi på marknaden i Överkalix, en mycket spännande marknad med en del Samiska grejor. Sen var vi till Linafallet på Överkalixsidan ett mycket fint vattenfall med en hängbro och härlig natur. Vidare åkte vi till Jockfall som är en otroligt vacker plats. Där har dom en mycket bra fullutrustad camping. Fisket där är väldigt skoj. Lax finns det gott om men det är inte bara att kroka fast dom. Det är lättare sagt än gjort :).

Från Jockfall åkte vi till ett ställe som heter Pahakurrkio som är ett fint naturområde och fantastiskt fiskeställe för lax och öringsfisket och är en sträcka av Kalixälven. Resan fortsätter därifrån vidare till Jukkasjärvi och sen till Kiruna. Efter en promenad och frukost inne i Kiruna centrum fortsatte våran resa till fjällen.

Efter en del campande i bilen kom vi fram till att vi skulle ta en stuga i Björkliden. Sagt och gjort, vi slog till och tog en med bastu. En MYCKET vacker plats med utsikt över Lapporten och Torneträsk från altanen. Vistelsen där var mycket njutbar och uppfriskande med den friska fjälluften. Sen åkte vi till vår slutliga destination Riksgränsen. Där stannde vi i tre dagar och fjällvandrade och det var också en underbar upplevelse med vacker natur.

På vägen tillbaka till Kalix åkte vi förbi Gällivare på en dags sightseeing. Därifrån åkte vi återigen till Jockfall

och var där och campade och fiskade i tvådagar. Sen åkte vi till Kalix och hälsade på frugans systrar och deras familjer.


  • Ålder: 40
  • Ort: Ludvika
  • Medlem sedan:
    18 dec 2009

Karta

Nyckelord

Hej! Camping.se/plus har tyvärr stängt. Istället hoppas vi att ni hittar till oss och andra gäster på Facebook och på Instagram. Missa inte heller reseprogrammet Gone Camping. Om du har några frågor om detta kontakta oss gärna på info@scr.se.

Facebook
facebook.com/campingse

Instagram
instagram.com/campingse

Andra forum
Husvagn och Camping - http://www.husvagnochcamping.se/forum/
Husbilsklubben.se