Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Micke testar: Kärcher lågtryckstvätt

Micke Öhrn är ansvarig för Camping Key Europe i Sverige. Med jämna mellanrum testar han olika erbjudanden och berättar om det här i bloggen. I detta blogginlägg testar han en lågtryckstvätt från Kärcher. Trevlig läsning!

Test av Kärcher OC3, portabel, laddningsbar lågtryckstvätt

Jag har många gånger tänkt på hur skönt det hade varit att bara snabbt kunna skölja av olika saker, innan de ska ställas in och transporteras efter användande. För några dagar sedan vandrade jag Vildmarksspåret i skogarna utanför Borås, 1 mil mitt i januari, i vacker natur och med - till en början - fina och fasta skogsspår trots att vädret här i söder har varit allt annat än torrt och kallt, däremot med en hel del regn.

Ett par kilometer in på slingan hade man då kört med skogsmaskiner och börjat göra i ordning i skogen för sommarens vandringar, givetvis med tanken att nu går väl inte så många. Detta innebar att i cirka 1 kilometer var varje steg en chansning och jag riskerade konstant att sjunka ner i riktigt sugande gyttja. Givetvis hade jag lite otur ibland, då var det riktigt skönt att Goretex-kängorna var på.

När vandringsturen var slut däremot var det inte riktigt läge att lasta in dessa kängor i bagaget, trots bagagerumsmatta. Då kom dagens testmaskin väl till pass. Från vår nya partner Kärcher, hade jag fått låna en bärbar lågtryckstvätt som drivs av uppladdningsbart batteri och har en vätsketank på 5 liter. En supersmidig apparat som lätt går att få med i bil, husbil eller husvagn för just sådana här situationer. På med vardagsskorna och ut på gräset bredvid bilen för att testa och se om kängorna gick att få rena.

Av och på knappen är stor och maskinen ger ifrån sig ett typiskt brummande som jag är van vid från de stora högtryckstvättar jag tidigare använt, fast ett lite mer dovare ljud. Först testade jag strålen, den går enkelt att justera via munstycket om man vill ha en vertikal eller horisontell stråle, bara att vrida på själva munstycket. Eftersom det är en lågtryckstvätt så kanske man tror att det inte skall ta ordentligt men jag blev väldigt överraskad av hur effektivt kängorna blev sköljda. Eftersom det är lägre tryck så kan man också ha strålen närmare det man tvättar utan att det stänker hejvilt runtomkring en.

Micke testar Kärchers lågtryckstvätt.

Hur funkar tvätten på en MTB cykel?

Efter att jag hade sköljt kängorna passade jag på att lyfta ner MTB cykeln som fått sig en skogsrunda tidigare för att se om cykeln blev lika bra sköljd. Eftersom MTB cyklar sällan har ett stöd så blev jag först lite konfunderad hur jag skulle få den att stå upp, utan att luta mot ett träd, men jag kom på lösningen. Jag vände tvätthinken jag hade med upp och ner och ställde upp cykeln på den. Ännu en gång blev jag förvånad över hur bra strålen tog bort smuts, och eftersom det med högtryck är lite lurigt att tvätta rakt ovanifrån mot lagren, så var det skönt att tvätta utan att behöva vara rädd att göra sönder något.

Efter att ha fått ett par vandringskängor och en cykel avsköljda och ilastade utan att smutsa ner i bilen kan jag inte låta bli att fundera på fler tillfällen då en lågtryckstvätt hade fungerat bra när man är ute i naturen.

Tänker på när barnen var små och ohejdad lek i sandlådor eller skog på utflykter resulterade i gyttjedränkta galonisar, eller när hunden efter störtdykningar i pölar och tjärn blev helt nersölad. Tänk att bara snabbt kunna skölja av och sedan lasta in, lite blöta men ändå rena, det hade underlättat transporten hem.

Ja det finns ju begränsningar, idag är t ex vattentanken på 5 liter, men 7 liters modell kommer under våren. Den måste ju laddas också, men efter att ha test-tvättat en bra stund så kändes det inte direkt som att man måste ladda genast. Nu hade jag turen att där jag testade tvätten fanns en påfyllnadskran för vatten, men 5 liter räckte nästan till både kängor och cykel.

Skall man skölja av eller har behov av en portabel tvätt i bilen, husbilen eller husvagnen, så är denna OC3 lågtryckstvätt från Kärcher perfekt. Skall man däremot ge sig på altanen inför våren, ja då är lite tyngre utrustning på sin plats. Men lugn, det har Kärcher också…

Erbjudande från Kärcher

Kärcher erbjuder alla med Camping Key Europe 20 procent rabatt på utvalda rengöringsprodukter som kan underlätta campinglivet.

Annonser
Tipsa en vän