Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Tältspaning - tältet är på frammarsch

Jag har stor erfarenhet av campingliv. Somrarna spenderades inuti en husvagn på diverse mer eller mindre fina campingplatser i företrädesvis Tyskland. Fina minnen från en barndom. Vad jag då inte visste var att fortsättningen på mitt campingliv bara skulle innehålla tält.

Nu var det i och för sig ett tag sedan, men under en femårsperiod av min ungdom köpte jag ett billigt tvåmanstält för varje ny rockfestival och lät det står kvar när festen var över. Det hade sin charm, men jag var rätt övertygad om att tältandet var över. Tills jag kollade in utbudet, det finns onekligen en del coola hyttor nuförtiden.

HilleronHilleberg Keron 3GT

Tunneltältet har fått sitt namn av formen som kan liknas vid en … just det, tunnel. Keron 3GT är Hillebergs absoluta kronjuvel bland tunneltälten och sportar såväl låg vikt som gott om utrymme. Perfekt för hela familjen.

Helsport Finnmark LavvuuHelsport Finnmark Lavvuu

Grabb- eller brudgänget ska ut på galej och behöver någonstans och bo, hur jobbar vi då? Jo, vi plockar fram kåtan. En lumparklassiker som aldrig går ur tiden. Helsports moderna variant är dessutom förhållandevis smidig att ha med sig.

 

Quechua 2-seconds Quechua 2-seconds

Kasta upp det i luften och det vecklar ut sig på två sekunder. Landar färdigt att krypa in i. Låter inte det lite för bra för att vara sant? Jo, men tydligen fungerar Quechuas instant tent alldeles förträffligt även om de två sekunderna ska tas med en nypa salt. Fyra, fem är snarare rimligt.

Snugpak – IonosphereSnugpak – Ionosphere

Snugpak gör normalt sett mest sovsäckar och om man ska vara ärlig är enmanstältet Ionosphere mest en utveckling av just sovsäcken. En vattentät, andande sovsäck med extremt låg profil. Som gjord för en natt på en blåsig åker.

Volkswagen campingtält

Volkswagens gamla campingbuss är det många som är sugna på, men att hitta en i rimligt skick är vare sig enkelt eller billigt. En tältvariant känns helt enkelt som en bättre idé.

OperaOpera

Visst, det är inget tält per se. Visst, det kostar 250 000 spänn. Men håll med om att det vore rätt skönt att smyga in på en campingplats och smälla upp en Opera. Tältduk och lyx i helig allians

Annonser
Tipsa en vän