Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK

Programguide Gone Camping säsong 1

Var bodde vi, vilka husbilar kördes, vilka husvagnar användes och vilka aktiviteter testade vi? Allt detta och en komplett guide till alla avsnitten av Gone Camping säsong 1 hittar du nedan. I alla avsnitt hittar du också ett reportage från Europas största mässa för campingturism; Caravan Salon i Düsseldorf.

Gone Camping Värmland

Avsnitt 1 - Värmland, 20:e mars

I premiäravsnittet av Gone Camping beger vi oss till Värmland för att prova aktiviteter som har en alldeles särskild koppling till campingsemestern. Dels paddlar vi kanot och lagar mat över öppen eld, och dels ger vi oss ut på gäddfiske. Under vårt Värmlandsbesök bor vi på Årjäng Camping & Stugor Sommarvik. Dessutom får ni följa med till världens största husvagns- och husbilsmässa – Caravan Salon i Düsseldorf.

Se avsnittet

Campingplats

Årjäng Camping & Stugor Sommarvik

I programmet

Kanot - www.nordkanot.se
Fiske - www.facebook.com/ExperiencetheNature

Gone Camping Höga Kusten

Avsnitt 2 - Höga Kusten, 20:e mars

Världsarvet Höga Kusten bjuder på utmaningar både för muskler och smaklökar. Martin Örnroth tar båten till Ulvön där han träffar Sveriges främsta surströmming-skännare som bjuder på sina delikatesser. Utanför Docksta ligger Skuleberget som vi bestiger med Via Ferrata. Under vårt besök bodde vi på Norrfällsvikens Camping.

I det här avsnittet hälsar vi också på i Hymers monter på Caravan Salon i Düsseldorf.

Se avsnittet

Campingplats

Norrfällsvikens Camping & Stugby

I programmet

Båt till Ulvön - www.ulvon.info
Surströmming - www.surstromming.se
Klättring - www.viaferrata.se

Gone Camping Dalarna

Avsnitt 3 - Dalarna, 27:e mars

Följ med till Dalarna där vi åker till Ulvshyttan för att snorkla med gäddor och vandrar längs vasaloppsspåret med förre Vasaloppsgeneralen Rolf Hammar. Dessutom får vi husbilen stylad av inredarna på Detalj i Vikarbyn. Under resan bor vi på Främby Udde och Orsa camping.

På mässan i Düsseldorf är det världspremiär för Adria Glam Edition.

Se avsnittet

Campingplatser

Främby Udde Resort
Orsa Camping

I programmet

Gäddsnorkling - www.dalarnasaventyr.se
Styling av husbil - www.detalj.se
Vasaloppsvandring - www.dalaupplevelser.se

Gone Camping Österlen

Avsnitt 4 - Österlen, 3:e april

Temat är transportsätt. Martin beger sig till Kåseberga för att prova på skärmflygning tillsammans med pilot. När han åter igen får fötterna på jorden beger sig teamet till Brösarp för att följa med det 100 år gamla ångloket. Under vår vistelse bor vi på Tobisviks Camping.

På Caravan Salon-mässan visar det Schweiziska företaget Roombox upp sin finurliga lösning som förvandlar mindre skåpbilar till husbilar.

Se avsnittet

Campingplats

Tobisiviks Camping

I programmet

Skärmflyg - www.skyadventures.se
Ånglok - www.skanskajarnvagar.se

Gone Camping Tyskland

Avsnitt 5 - Tyskland, 10:e april

Vårt äventyr börjar på campingplatsen i Koblenz. Alldeles utanför husvagnsfönstret möts floderna Rhen och Mosel som kommer att bli våra vägvisare under resan. Vi besöker festivalen i Cochem, träffar en av världens främsta vinodlare i Rheingau och cyklar längs Bodensjön till blomsterön Mainau.

På världens största husvagns- och husbilsmässa tittar vi på Kabes nyheter.

Se avsnittet

Campingplatser

Camping i Koblenz
Neef Stellplatz
Camping vid Bodensjön

I programmet

Festivalen - www.cochem.de
Vingåren - www.leitz-wein.de
Mainau - www.mainau.de

Gone Camping Gränna och Stockholm

Avsnitt 6 - Gränna och Stockholm, 17:e april

Långa bilresor kan vara tråkiga, speciellt för barn. Därför tar Martin vägen om Gränna och tillsammans med dottern Tindra tillverkar de egna polkagrisar. Sedan väntar äventyr i Stockholms skärgård guidad tur på Norröra, eller Saltkråkan som ön heter i Astrid Lindgrens böcker. Under vistelsen bor de på Waxholm Strand & Camping. Ett strålande exempel på att camping inte behöver kosta skjortan är den läckra mini-husvagnen Caretta som vi stiftar bekantskap med på mässan i Düsseldorf.

Se avsnittet

Campingplats

Waxholm Strand & Camping

I programmet

Polkagrisar - www.polkagris.com
Båt till Norröra – www.blidosundsbolaget.se
Guide på Saltkråkan – www.michaelblum.se

Gone Camping Värmland

Avsnitt 7 - Värmland, 24:e april

Att ta sig fram för egen maskin känns alltid lite extra spännande. Vi bygger vår egen timmerflotte och driver ner för Klarälven. Sedan beger vi oss till Hagfors där vi cyklar dressin och besöker ett unikt järnvägsmuseum. Under vårt besök i Värmland bor vi på Rådastrands Camping Stugor & Outdoor. En av nyheterna som presenterades på Caravan Salon i Düsseldorf var Bürstners Grand Panorama-serie med bilar som bjuder på generösa glaspartier.

Se avsnittet

Campingplats

Rådastrands Camping Stugor & Outdoor

I programmet

Timmerflotte – www.vildmark.se
Dressin – www.stjarnsforskultur.se
Järnvägsmuseum - www.hagfors.se

Gone Camping Skåne

Avsnitt 8 - Skåne, 1:a maj

I det här avsnittet ger vi oss ut på jakt i Sveriges sydligaste landskap. Först tar Martin sikte på Lunds botaniska trädgård där han går på bisafari och får med sig honung till kvällens dessert. Sedan blir det fyndjakt i Landskrona där vi besöker Skånes Auktionsverk. Under vår vistelse bor vi på First Camp Malmö. I reportaget från Caravan Salon-mässan går vi husesyn i en av campingvärldens mest klassiska fordon – de silverfärgade husvagnarna från Airstream.

Se avsnittet

Campingplats

First Camp Malmö

I programmet

Bisafari – www.honungsgarden.se
Auktion – www.skanesauktionsverk.se

Gone Camping Dalarna

Avsnitt 9 - Mer Dalarna, 8:e maj

Gillar du äventyr har du kommit helt rätt. I detta avsnitt hänger Martin på MTB-hojen på husbilen och åker till Rörbäcksnäs för att cykla längs Sveriges kanske bästa fjällstigar. Sedan åker han över gränsen till Norge för att prova canyoning utanför Trysil. Under vår vistelse i Dalarna bor vi på Kläppen i Sälen.

Om du funderar på skaffa en husbil som matchar din lust för tuffa äventyr så får du här lite tips från husvagns- och husbilsmässan i Düsseldorf.

Se avsnittet

Campingplats

Kläppens Camping

I programmet

Cykelhyra – www.kaisersskidbod.se
MTB banor – www.rorbacksnas.se
Canyoning – www.nordaventyr.se

Gone Camping Italien

Avsnitt 10 - Italien, 15:e maj

I säsongens sista program ger vi oss iväg till Italien. Det finns väl få destinationer som kittlar fantasin och smaklökarna lika mycket som Toscana. Med campingplatsen som bas reser vi runt i denna vackra del av Italien som bjuder på de bästa smakupplevelserna och de vackraste vyerna.

Från Caravan Salon får du ett smakprov på vad du kan köpa när plånboken är välfylld.

Se avsnittet

Campingplats

Camping Le Soline

I programmet

Vinbutiken – www.enotecalafortezza.com
Klostret – www.antimo.it
Vingården – www.cinellicolombini.it
Restaurangen – www.illeccio.ne

Annonser
Tipsa en vän