Torskrygg i folie med pepparotssmör
Torskrygg i folie med pepparotssmör
Recept: Martin Örnroth
Ingredienser för 4 pers:
500-600 g torskrygg
1 knippa grön sparris
1/2 dl färskriven pepparrot
1 knippa dill
1 citron, skalet
50 g smör
Till potatisen:
600 g färskpotatis
1 citron, skal
Ruccola
1 msk olivolja
flingsalt
Gör så här:
Bryt av ändarna på sparrisen. Blanda pepparrot, dill, rivet citronskal och smör.
Torka av torskbitarna och lägg dem på dubbla, väl tilltagna, folieark. Toppa med pepparrotssmör och sparris. Vik ihop noga och lägg på grillen. Grilla på indirekt värme i 10-15 min.
Koka under tiden potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt olja, citronskal, och ruccola. Smaka av med flingsalt.
Lägg upp foliepaketen på fyra tallrikar. Låt var och en öppna sitt vid bordet och servera med rykande varm citronpotatis.