Camping.se använder cookies för statistik, marknadsföringsändamål och för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar cookies.

OK
Erbjudande Från

Karljohanssvamprisotto

I Slovenien bjuder Martin Örnroth på svamprisotto med karljohanssvamp. Han beger sig till Skocjanske – Europas mäktigaste grottsystem och testar MTB i Ingemar Stenmarks favoritbackar.

Recept:
Martin Örnroth

Ingredienser för 4 personer:

50 gr torkad Karljohanssvamp
5 dl varmt vatten
5 dl hönsbuljong
2 dl vitt vin (gärna Malvasia)
5 schalottenlökar
3 msk olivolja
3 dl risottoris
1 dl finstrimlad persilja
2 dl riven parmesan

Gör så här:
Lägg svampen i en skål, häll på vattnet och låt stå i 30 min tills svampen blivit mjuk. Ta upp svampen (behåll vätskan) och skär den i mindre delar. (Spara några fina till garneringen som steks i lite olivolja och sedan får rinna av på hushållspapper).

Blanda svampvätskan med buljongen och vinet. Koka upp och håll varmt.

Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i oljan i en gryta under omröring utan att de tar färg. Tillsätt riset och låt fräsa med under ca 1 minut under omröring.

Häll på hälften av buljongen och koka riset på svag värme. Rör om då och då.

Annonser
Tipsa en vän